Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρές καταγγελίες από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 - ΠΑΜΕ: Δεν θα μείνει αναπάντητη η επίθεση

Σοβαρές καταγγελίες από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 – ΠΑΜΕ: Δεν θα μείνει αναπάντητη η επίθεση

Όργιο αστυνομικής καταστολής και βίας κατά ειρηνικών διαδηλώσεων που έσπασαν την απαγόρευση των συναθροίσεων αλλά ταυτόχρονα σεβάστηκαν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αστυνομικές επιθέσεις κατά βουλευτών. Η σημερινή επίθεση δεν θα μείνει αναπάντηση το μήνυμα του ΠΑΜΕ

Σε εξέλιξη είναι το όργιο αστυνομικής καταστολής και βίας κατά ειρηνικών διαδηλώσεων που έσπασαν την απαγόρευση των συναθροίσεων αλλά ταυτόχρονα σεβάστηκαν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγο εξελίσσονταν πρωτοφανείς σκηνές με προσαγωγές αλλά και με επιθέσεις όχι μόνο κατά διαδηλωτών αλλά και κατά βουλευτών του ΚΚΕ που προκάλεσαν την οργή του γενικού γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της αστυνομικής επίθεσης.

Αίσχη

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του γενικού γραμματέα της ΚΕ της ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη του κόμματος από αστυνομικές δυνάμεις.

«Δε λένε για ποιο λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν με χειροπέδες. Προπυλακίστηκε ο Παφίλης . Δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και μας μιλούν για τη δημόσια υγεία» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει.

«Έγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές. Είναι εδώ η ΚΟ του ΚΚΕ» τόνισε ενώ αναφορικά με τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε.

«Έχουν δώσει εντολή σε κάποιους , αν τους έχουν δώσει εντολή, να κάνουν αυτά τα αίσχη.

Την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Αυταρχική κυβέρνηση

Ο κ. Πάφίλης κατήγγειλε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την απρόκληση επίθεση που δέχτηκαν διαδηλωτές που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Την απελευθέρωση των προσαχθέντων ζήτησε και το ΜέΡΑ25 με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να κάνει λόγο για «αθλιότητα και βία» της «αυταρχικής κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών».

Χτυπούν με τις αύρες

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στα Προπύλαια και στην οδό Σταδίου, με την ΕΛ.ΑΣ να επιστρατεύει τις αύρες προκειμένου να διαλύσει την συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Χημικά και κρότου λάμψης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα περίπου διακοσίων ατόμων βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου και γρήγορα προκλήθηκε ένταση με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης και ακολούθησαν πολλές προσαγωγές.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν το σημείο και επιχείρησαν να κάνουν πορεία παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες και πολλές προσαγωγές

Παραβαίνουν το Σύνταγμα

Ανάλογο σκηνικό με αστυνομικό μπλόκο κατά των βουλευτών του ΜέΡΑ25 στήθηκε και στη Βασιλίσσης Σοφίας για να παρεμποδιστούν να φτάσουν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

«Το ΜέΡΑ25 τίμησε τα μέτρα προφύλαξης, πείθοντας τα μέλη του να ΜΗΝ κατέβουν στην πορεία, αλλά να εκπροσωπηθουν από 7 βουλευτές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης στοίβαξε τα παιδιά της ΕΛΑΣ για να παραβούν το Σύνταγμα εμποδίζοντας μας!» έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Την κρατική καταστολή ξέρουμε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Η επίδειξη δύναμης των ΜΑΤ στην Αθήνα, ανήμερα 17/11 υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων, έχει αποτυπωθεί σε εκατοντάδες καρέ. Η σημερινή επίθεση δε θα μείνει αναπάντητη», δηλώνει το ΠΑΜΕ.

Σπάσαμε την ανόητη απαγόρευση και επιστρέψαμε στους εμπνευστές τους τα προβοκατόρικα σχέδια, έγραψε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μετά την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024