Οι βουλευτές του ΜεΡΑ25 πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την πολυπληθή νεοσύστατη Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων, οι οποίοι είχαν μπει εμπόδιο στο δρόμο για την αμερικάνικη πρεσβεία.

Σε καθιστική διαμαρτυρία προχώρησαν ο Γιάνης Βαρουφάκης με τους βουλευτές του ΜεΡΑ25 οι οποίοι νωρίτερα πήγαν με πορεία στο Πολυτεχνείο τηρώντας μέτρα και αποστάσεις.

Εκεί που αρχίζει η πρεσβεία τελειώνει η Δημοκρατία

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα» και «Αγώνας διαρκής για τη δημοκρατία», οι βουλευτές του κόμματος, ακολούθως έκαναν πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, όπου συνάντησαν φραγμό αστυνομικών.

«Εκεί που αρχίζει η Πρεσβεία (των ΗΠΑ), τελειώνει η Δημοκρατία» αναφέρει το ΜέΡΑ, οι βουλευτές του οποίου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την πολυπληθή νεοσύστατη Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων, οι οποίοι είχαν μπει εμπόδιο στο δρόμο για την αμερικάνικη πρεσβεία.

Η Αστυνομία παραβιάζει το Σύνταγμα

Το ΜέΡΑ25 μάλιστα καταγγέλλει παραβίαση του Συντάγματος από την αστυνομία, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, καθώς οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 παρεμποδίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις να συνεχίσουν την πορεία τους στο ύψος του ΕΑΤ-ΕΣΑ περίπου, πρόκειται για δημοκρατική εκτροπή που καταστρατηγεί το Σύνταγμα.

Για όσους είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους

Νωρίτερα ο  γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε εδώ στηρίζοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που φιμώνονται αυτήν την στιγμή από μία κυβέρνηση που δεν τους ενισχύει, τους δάσκαλους και τους μαθητές που είναι παρατημένοι στα σχολειά από μια κυβέρνηση που δεν έχει πάρει τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Για όλους αυτούς που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους σήμερα και το μόνο που έχουν να περιμένουν, μετά το τέλος της πανδημίας, που ευχόμαστε όλοι να έρθει γρήγορα, είναι ο πλειστηριασμός του σπιτιού και του μαγαζιού τους. Για εργαζόμενους, άνεργους, ανθρώπους που αυτήν την στιγμή υποφέρουν, την ώρα που η ολιγαρχία ακονίζει τα μαχαίρια και τα πιρούνια της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr