Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγώνες

Αγώνες

Σε μια χώρα με 3.000 κρούσματα τη μέρα και 10% ύφεση, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία με την οποία ζητάει: «μαζικές προσλήψεις» στο Δημόσιο, «αυξήσεις στους μισθούς» στο Δημόσιο

Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι απαγορεύσεις. Προτιμώ τη λογική.

Κι η λογική λέει ότι σε συνθήκες πανδημίας δεν θα πάθει τίποτα το Πολυτεχνείο αν το γιορτάσουμε υγιείς έξι μήνες αργότερα ή αν το γιορτάσουμε διπλό του χρόνου.

Απολύτως τίποτα.

Ολα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Τι πάει να πει «δεν δεχόμαστε απαγορεύσεις» που διαμηνύει ο εκπρόσωπος τους ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς δέχονται.

Το lockdown κι ο περιορισμός κυκλοφορίας τη νύχτα απαγορεύσεις είναι. Μια χαρά τις δέχονται τα παλικάρια και πολύ καλά κάνουν.

Και τι εννοεί ο Κουτσούμπας όταν λέει ότι το Πολυτεχνείο είναι «αγωνιστική διεκδίκηση»; Ας είναι και λιτανεία της κάρας του Λένιν.

Αυτό τι σχέση έχει με τον κορωνοϊό; Σε συνθήκες «αγωνιστικής διεκδίκησης» δεν μεταδίδεται; Δεν είδε το ΚΚΕ πώς την πάτησε (και την πατήσαμε…) με τις καταλήψεις στα σχολεία;

Εξαιρώ τον Βαρουφάκη που θα διαδηλώσει με άλλους οκτώ αγωνιστές και φωνάζει προκαταβολικά «σας προκαλώ να μας χτυπήσετε, να μας συλλάβετε».

Ελπίζω να μην τον χτυπήσει και να μην τον συλλάβει κανείς. Να αφήσουν εννέα παλαβούς να βολτάρουν μόνοι τους στην Αθήνα!

Ο Βαρουφάκης άλλωστε το έχει το κουσούρι.

Πρώτα τσακώθηκε με έναν αστυνομικό στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι επειδή του ζήτησε διαβατήριο. Κατηγορούσε τον γάλλο αστυνομικό ότι «ντροπιάζει τη χώρα του»!

Φυσικά οι γάλλοι αστυνομικοί τον μπουζούριασαν – τον Βαρουφάκη.

Μετά τσακώθηκε με έναν λιμενικό στο πρώτο lockdown γιατί ήθελε να πάει ή να φύγει από την Αίγινα.

Μετά τσακώθηκε με έναν των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο που δεν τον αναγνώρισε και ζήτησε να παραιτηθούν όλοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Γενικώς κάνει ό,τι μπορεί για να του δώσουμε σημασία. Ας παρελάσει λοιπόν με τους φίλους του, αλλά χωρίς κάμερες. Δεν θα παρελάσει.

Διότι εκεί που σταματάει η λογική δεν μπορείς να κουβεντιάσεις. Ούτε καν να απαγορεύσεις.

Σε μια χώρα με 3.000 κρούσματα τη μέρα και 10% ύφεση, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία με την οποία ζητάει: «μαζικές προσλήψεις» στο Δημόσιο, «αυξήσεις στους μισθούς» στο Δημόσιο, «μονιμοποιήσεις» στο Δημόσιο, «επαναφορά 13ου και 14ου μισθού» στο Δημόσιο, «αποχή από κάθε ηλεκτρονική ψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο» (13/11).

Απορώ. Αφού ζητάει όλα αυτά γιατί δεν ζητάει και την απαγόρευση του κορωνοϊού;

Δεν ξέρω αν θα γίνει δεκτό (ούτε τα άλλα θα γίνουν…), αλλά τουλάχιστον υπηρετεί μια λογική.

Απαγορεύουμε τον κορωνοϊό, καταργούμε την ύφεση, κάνουμε προσλήψεις, επαναφέρουμε μισθούς, προχωράμε σε αυξήσεις, μια χαρά.

Με τι λεφτά;

Δεν χρειάζεται. Η ΑΔΕΔΥ θα διεκδικήσει να βρούμε και πετρέλαιο στην Ομόνοια.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024