Το 2020 κύλησε πολύ διαφορετικά από άλλα χρόνια. Η πανδημία του κοροναϊού άλλαξε τα δεδομένα στον ποδοσφαιρικό χάρτη και όλες οι ομάδες έζησαν και ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ακόμα και οι διοργανώσεις, χρειάστηκε να αλλάξουν αρκετούς κανονισμούς για να μπορέσουν να υπάρξουν με τον ιό.
Μέσα σε όλα αυτά, όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, εκτός από την δουλειά που κάνει στην ομάδα, βλέπει και το δικό του όνομα να αναβαθμίζεται συνεχώς και όχι άδικα.
Ο 50χρονος κόουτς βρίσκεται στον «ερυθρόλευκο» πάγκο από το καλοκαίρι του 2018 και έκτοτε, μετράει 81 νίκες σε σύνολο 119 αγώνων. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Ολυμπιακός έχει ζήσει μεγάλες στιγμές σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ πέρσι πανηγύρισε και το νταμπλ.
Ωστόσο, ο Μαρτίνς μπορεί να νιώθει υπερήφανος για ακόμα ένα πράγμα. Συγκεκριμένα, στη λίστα των Πορτογάλων προπονητών με τις περισσότερες νίκες μέσα στο 2020, το όνομα του βρίσκεται στην κορυφή. Συνολικά, μετράει 30 νίκες μέσα στο έτος, σε όλες τις διοργανώσεις και, μάλιστα, απέχει κατά πολύ από τον δεύτερο.
Εκεί, βρίσκεται, ο άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ και νυν της Γεονμπούκ, Ζοσέ Μοράις με 23 ενώ την τριάδα ολοκληρώνει ένας ακόμα γνώριμος στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Αμπέλ Φερέιρα (22 νίκες), ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες, ήταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τώρα βρίσκεται στην Παλμέιρας.
Αξιοσημείωτο δε, πως κάτω από τον Πέδρο Μαρτίνς, υπάρχουν κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο της Τότεναμ (20 νίκες), Νούνο Εσπίριτο Σάντο της Γουλβς (14 νίκες) και Αντρέ Βίλας-Μπόας της Μαρσέιγ (11 νίκες).
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.