Κοζάνη : Ο κοροναϊός έπληξε και τα βιζόν στη χώρα μας
Θετικός στον ιό είχε βρεθεί και ο ιδιοκτήτης φάρμας στην περιοχή του Βοΐου Κοζάνης
Θετικά στον κοροναϊό είναι όλα τα γουνοφόρα ζώα μινκ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και των οκτώ δειγμάτων που έλαβε χθες το κλιμάκιο των κτηνιάτρων από φάρμα όπου θετικός στον ιό είχε βρεθεί και ο ιδιοκτήτης, στην περιοχή του Βοΐου Κοζάνης.
Τόσο στα νεκρά όσο και στα ζωντανά μινκ υπήρχαν όλες οι ενδείξεις ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό.
Θετικοί στον κοροναϊό και εκτροφείς μινκ
Εκτός από τον ιδιοκτήτη της φάρμας στην περιοχή της Κοζάνης, θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι σε εκτροφεία μινκ στην περιοχή, όπου εκτρέφονται περίπου 500.000 γουνοφόρα ζώα.
Για το λόγο αυτόν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν rapid test σε εκτροφεία στην Καστοριά, όπου βρέθηκαν 10 εργαζόμενοι θετικοί στον κοροναϊό σε σύνολο 91 τεστ, ενώ και στα Γρεβενά βρέθηκαν 3 θετικά δείγματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην ημέρα αναμένεται η θανάτωση περίπου 2.500 μινκ.
- Ιαπωνία: Ο πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Σανάε Τακαΐτσι για την εκλογική νίκη της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Στάρμερ, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του Μάντελσον
- Η Εμίλια Κλαρκ θα είναι για πάντα η Ντενέρις Ταργκέριεν: «Θα είναι ο τίτλος στην επιτύμβια στήλη μου»
- Τέλος ο Χουάν Φεράντο από τον Βόλο
- Ειδική αγωγή υπό… κατάρρευση στη Σάμο
- Σανάε Τακαΐτσι: Η «Σιδηρά Κυρία» της Ιαπωνίας ετοιμάζεται για μία σαρωτική εκλογική νίκη

