Κοροναϊός : Στο χείλος του γκρεμού το ΕΣΥ – Μεγάλη η κόπωση του υγειονομικού προσωπικού
Δύσκολες ώρες περνά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού τόσο οι υποδομές όσο και το ανθρώπινο δυναμικό βρίσκονται στα όριά τους
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιάννης Κυριόπουλος, ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, επισήμανε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.
«Μετράμε με ώρες και μέρες, ώστε να αντέξει η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη».
Ο κ. Κυριόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα επιχειρησιακό σχέδιο για μεταφορά ασθενών, σε έκτακτες συνθήκες, σε όμορους νομούς, ενώ στη μάχη έχουν μπει και τα στρατιωτικά νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές.
«Αν αντέξουμε την επομένη βδομάδα και τα μέτρα δουλεύουν, θα αρχίσει μια αποκλιμάκωση».
Ωστόσο, μέχρι να δούμε την αποκλιμάκωση «θα υπάρξει ένταση του κύματος», ενώ κρίσιμος παράγοντας είναι και η κόπωση του υγειονομικού προσωπικού, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να βρίσκονται στα όριά τους.
Ο κ. Κυριόπουλος χαρακτήρισε «αδύναμο» το μέτρο πρόσληψης γιατρών και την έκκληση που έκανε το υπουργείο Υγείας, καθώς, όπως είπε, τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι αδύναμα.
Από τη μεριά του, ο Χρήστος Παπαστεργίου, γιατρός στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι οι εισαγωγές ασθενών αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες, και προκειμένου τα νοσοκομεία να αντέξουν, κρεβάτια απλής θεραπείας μετατρέπονται για να νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19.
«Όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες στο Παπαγεωργίου» επισήμανε ο γιατρός, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς που πρέπει οπωσδήποτε να νοσηλευτούν μεταφέρονται είτε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης είτε σε ιδιωτικές κλινικές.
«Είμαστε στο χείλος του γκρεμού».
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι χρειάζονται προσλήψεις, αλλά και ενίσχυση του προσωπικού που ήδη παλεύει, ενώ έκανε έκκληση και για αιμοδοσία, καθώς είναι πολύ μεγάλες οι ανάγκες.
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442