Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γώγος στο MEGA : Ο εφιάλτης της πανδημίας και η ελπίδα για τα Χριστούγεννα

Γώγος στο MEGA : Ο εφιάλτης της πανδημίας και η ελπίδα για τα Χριστούγεννα

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό, αναφορικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της επιτροπής για τον κοροναϊό, αναφορικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

«Στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι οριακά, στη Λάρισα επίσης» σημείωσε ο κ. Γώγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις των πανδημιών που εξελίσσονται τόσο γρήγορα, χρειάζονται άμεσες λύσεις. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κλιμάκωση των μέτρων, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα. Πιθανώς να χρειαστεί ένα είδος μεγαλύτερο περιορισμού, όχι τόσο όσο την προηγούμενη φορά, αφού θα λειτουργούν πολλά πράγματα που δεν λειτουργούσαν».

«Πρέπει να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. Ό,τι και να ανοίξουμε από κρεβάτια, αν δεν περιοριστεί η διασπορά θα πιεστεί το σύστημα» εξήγησε ο ίδιος.

Η σύγκριση με το πρώτο lockdown

Όπως είπε «η αλήθεια είναι ότι τώρα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά από ό,τι στο πρώτο lockdown. Τώρα χρειάζονται γρήγορα μέτρα και πάρθηκαν. Σε παγκόσμια κλίμακα συμβαίνει το ίδιο πράγμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στην Ελλάδα έχουμε καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά το σύστημα υγείας μας έχει θέματα. Επομένως τρέχουμε λίγο παραπάνω λόγω των προβλημάτων αυτών. Έχει ενισχυθεί το σύστημα αλλά δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι. Είμαστε στα όριά μας. Πρέπει να ελαττώσουμε τη διασπορά και να κάνουμε ταχύτατα το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη κλινών και μονάδων».

«Πρέπει να βλέπουμε ότι κάποτε θα σταματήσει ο εφιάλτης αυτός αλλά τώρα δεν έχει νόημα να πούμε πότε ακριβώς . Ελπίζω τα Χριστούγεννα να έχει ισοπεδωθεί η καμπύλη και τα πράγματα να είναι καλύτερα» κατέληξε ο κ. Γώγος.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024