Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλλειψη βιταμίνης D; Αυτές οι τροφές θα βοηθήσουν!

Έλλειψη βιταμίνης D; Αυτές οι τροφές θα βοηθήσουν!

Η "βιταμίνη του ήλιου", παραδόξως, λείπει από το 60% περίπου των Ελλήνων! Υπάρχουν, ευτυχώς, και άλλοι τρόποι πρόσληψής της.

Θα φανταζόταν κανείς ότι ζώντας σε μια ηλιόλουστη χώρα θα παίρναμε σε καθημερινή βάση την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Κι όμως, έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 60% των Ελλήνων άνω των 65 ετών έχουν ανεπάρκεια στο συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό!

Έλλειψη σε βιταμίνη D παρατηρείται επίσης σε εφήβους, παιδιά και αρκετές γυναίκες.

Ένα κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά μπορεί να γίνει ο καθημερινός σας σύμμαχος.

Η βιταμίνη D είναι πολύτιμη, αφού ο ρόλος της είναι καταλυτικός στην απορρόφησης του ασβεστίου και το φωσφόρου. Η επαρκής πρόσληψή της είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών αλλά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να συμβάλλει στην προστασία από πολλές ασθένειες, όπως σκλήρυνσης κατά πλάκας, καρδιοπάθειας και απλής γρίπης. Μόλις δέκα λεπτά έκθεσης στον ήλιο την ημέρα είναι αρκετά για να συνθέσουμε τις ποσότητες βιταμίνης D που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Όμως, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και οι ανειλημμένες υποχρεώσεις συχνά δεν μας επιτρέπουν να περνάμε όσο χρόνο θα θέλαμε έξω. Προστιθέμενου του παράγοντα της απαγόρευσης άσκοπων εξόδων και περιπάτων, τα πράγματα φαίνονται δύσκολα.

Κι όμως, μια σωστή διατροφή μπορεί να ισορροπήσει την κατάσταση. Καταναλώστε σολωμό, τόνο, αυγά (τους κρόκους τους!), γάλα, τυρί (κίτρινο) και βοδινό συκώτι και δεν θα έχετε ανάγκη κανένα φαρμακευτικό συμπλήρωμα διατροφής, πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό σας και σύμφωνα με τους δείκτες των εξετάσεών σας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024