Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για τις επιχειρήσεις

Μέτρα για τις επιχειρήσεις

Ακούγεται επιεικώς παράταιρο, να παίρνονται, και να ανακοινώνονται μέτρα για τους εργαζομένους, άλλα όχι για τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν.

Ωραία (τρόπος του λέγειν) τα μέτρα της καραντίνας, με τα βοηθήματα, επιδόματα κ.λπ. που θα δοθούν στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που τελούν σε αναστολή. Για τις επιχειρήσεις όμως θα κάνει τίποτε η κυβέρνηση; Θα προχωρήσει δηλαδή σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως το να αναστείλει τις καταβολές τους σε Ταμεία, Εφορία και όσους τέλος πάντων τις περιμένουν με το χέρι ανοιχτό κάθε τέλος του μήνα; Διότι ακούγεται επιεικώς παράταιρο, να παίρνονται, και να ανακοινώνονται μέτρα για τους εργαζομένους, άλλα όχι για τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν. Και δεν είναι μόνο τα Ταμεία και το Δημόσιο, στα οποία χρωστούν, λίγα ή πολλά, οι επιχειρήσεις.

Είναι και οι τράπεζες που τους έχουν δανειοδοτήσει κατά καιρούς. Δεν πρέπει λοιπόν να γίνει κάτι για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, ειδικά προς την κατεύθυνση των οφειλών τους προς τις τράπεζες; Να ανασταλεί ας πούμε – λέω εγώ τώρα – η καταβολή των δόσεων των δανείων για όσο χρόνο διαρκεί η καραντίνα και το δικό τους, συνακόλουθο, κλείσιμο. Να πάρουν μια ανάσα οι άνθρωποι. Εχουν που έχουν όλα τα άλλα που τους ταλαιπωρούν, να μην έχουν και το άγχος της υποχρεωτικής καταβολής των δόσεων προς τις τράπεζες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η τράπεζα θα εφαρμόσει τους νόμους και θα αρχίσει τις κατασχέσεις. Πιστεύω ότι μια κυβερνητική παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση θα έλυνε πολλά προβλήματα…

«Ιερό» μυστικό

Ασθενεί ο Αγιος, γιατί περί Αγίου πρόκειται – από τις ελάχιστες περιπτώσεις στον περίεργο κόσμο της Εκκλησίας – Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και είχε το θάρρος να το ανακοινώσει στους πιστούς. Επλήγη και αυτός από τον κορωνοϊό και θα νοσηλευθεί στον «Ευαγγελισμό» όπου επρόκειτο να μεταφερθεί εσπευσμένα από τα Τίρανα χθες με ειδική πτήση. Δύο δεσποτάδες όμως της Ελλαδικής Εκκλησίας που γνωρίζω διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, αλλά το κρατάνε μυστικό από τους πιστούς των μητροπόλεων όπου ποιμεναρχούν. Για να μην κλονίσουν την πίστη τους, είναι η μια εκδοχή – όταν τους διαβεβαιώνεις ότι τους πιστούς τούς προστατεύει ο Θεός από τον κορωνοϊό είναι μάλλον δύσκολο να ανακοινώσεις ότι εσένα που υποτίθεται ότι έχεις μια πιο στενή σχέση με τον Πανάγαθο σε άγγιξε η πανδημία.

Για τον έναν εκτιμώ επίσης ότι δεν το ανακοινώνει διότι θα τον πάρουν στο κατόπι για τις πρόσφατες δηλώσεις του, ότι η μετάληψη με το ίδιο σκεύος δεν μεταδίδει τον κορωνοϊό! Για τον δε δεύτερο που ήταν μεν πιο επιφυλακτικός, αλλά και εκείνος υπέρ της άποψης ότι η Θεία Ευχαριστία δεν μεταδίδει τον κορωνοϊό, εκτιμώ ότι έπαιξε σοβαρό ρόλο το γεγονός πως είναι πολύ κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τυχόν ανακοίνωση θα έβαζε σε καραντίνα και τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι να πάνε καλά οι άνθρωποι και να αναρρώσουν το συντομότερο δυνατό…

Κάτι ξέχασε

Περί συμπεριφοράς, ακραίας δε, έτερου ποιμενάρχη της Εκκλησίας και στη συνέχεια: ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος καταγγέλλεται από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νησιού, διότι εξεμάνη εναντίον δύο παιδιών, αστυνομικών, τα οποία είχαν σταλεί για υπηρεσία τον ναό των Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, όπου θα λειτουργούσε ο δεσπότης. Κατά την καταγγελία, μόλις τους είδε άρχισε να χτυπάει την ποιμενική ράβδο και να ωρύεται ζητώντας τους να φύγουν από εκεί.

«Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ».

Ο καλός ποιμενάρχης ξέχασε ότι ο Χριστός είπε ότι η Εκκλησία Του είναι ανοιχτή για όλους και ότι ακόμη και στη Χίο ισχύει η λαϊκή ρήση ότι στο καφενείο και την εκκλησία πάει όποιος θέλει…

Σημείο (ένα ακόμη) των καιρών θα το χαρακτήριζα και αυτό…

Γραμμή συντροφιάς

Είδα το ρεπορτάζ στη χθεσινή «Αυγή» – λίγο πριν εντοπίσω εκείνο που με έβριζε, για άλλη μια φορά χυδαία (το έχουν συνήθειο τα παλικάρια της «Α», κάθε φορά που δεν τους αρέσει κάτι που γράφω ή λέω να χυδαιολογούν εις βάρος μου, ενώ γνωρίζουν ότι δεν με κολλάει τίποτε) – και με κέντρισε: αφορά τη γραμμή 10306, η οποία λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και είναι ένα αποκούμπι για τους μοναχικούς ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας. Δίπλα μας, πλάι μας, αλλά ούτε τους βλέπουμε ούτε τους ακούμε. Τους ακούει όμως το 10306 και όπως ανέφεραν στην εφημερίδα οι ψυχολόγοι που εργάζονται εκεί, και απαντούν στα τηλεφωνήματα απελπισίας και απόγνωσης των μοναχικών ανθρώπων, από τον Απρίλιο που στήθηκε αυτό το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχθεί χιλιάδες κλήσεις. Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και αξίζει την υποστήριξη όλων ημών και υμών που έχουμε έναν τουλάχιστον άνθρωπο να του μιλήσουμε και να μας ακούσει, τώρα που βιώνουμε τη νέα καραντίνα…

Σεβασμός στους νόμους

Και ιδού αυτό για το οποίο σας ανέφερα προηγουμένως. Η «Αυγή» λοιπόν, που πρέπει να ήταν παγκοσμίως η μοναδική εφημερίδα που δεν είχε προχθές ούτε μια ελάχιστη, σε επίπεδο μονόστηλου, αναφορά στο εμβόλιο της Pfizer, πολύ απλά γιατί πρόκειται για μια επιτυχία του αμερικάνικου καπιταλισμού και άρα πολύ βαρύ πράγμα για την πούρα αριστεροσύνη που εμπορεύεται το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ τώρα, που κάτι τέτοια δεν τα μπορώ, σχολίασα το γεγονός στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» θεωρώντας ότι πρόκειται για πρωτοφανή δημοσιογραφική γκάφα. Το ίδιο φυσικά έκαναν και αλλά μέσα ενημέρωσης και η «Α» απάντησε με ένα κατεβατό της κατηγορίας «δημοσιογραφία για τα μπάζα».

Σε εμένα δε αφιέρωσε την κατακλείδα του… εμπνευσμένου από τα πάλαι ποτέ δυσώδη υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου άρθρου – απάντηση. Είναι η ακόλουθη:

«Επί της ουσίας: αυτό θέλουν να κάνουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, είναι να ανοίξουν ένα μέτωπο στην Αριστερά, ότι δεν θέλει να βρεθεί το εμβόλιο και ότι επενδύει πολιτικά στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Πρόκειται για μια σύλληψη επιπέδου και ποιότητας Γκέμπελς, που ένα πράγμα δείχνει: ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και πιάνεται από κάθε είδηση για το εμβόλιο, όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του. Αυτό δεν μας υποχρεώνει να την προβάλλουμε όπως θέλει ο Παπαχρήστος, το Πρώτο Θέμα και οι ομάδες αλήθειας. Η Αυγή, θα κάνει αυτό που νομίζει. Αν θέλετε συγκεκριμένες ειδήσεις στα πρωτοσέλιδα, να πάτε στη Βόρεια Κορέα»!!

Εγώ, το δηλώνω, δεν θέλω τίποτε από την «Αυγή» – πλην ενός: να δημοσιεύσει ως οφείλει, από τους νόμους, το εξώδικο που της έχω αποστείλει ως απάντηση στη «δολοφονία χαρακτήρα» που επιχείρησε εις βάρος μου, προ ολίγων εβδομάδων, ο γνωστός Καρτερός…

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024