Κοροναϊός : Οι απαντήσεις Μητσοτάκη και Τσιόδρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ – Τι συνέβαινε με την γρίπη
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι το ζήτημα της επιλογής για τη διασωλήνωση και την εισαγωγή σε ΜΕΘ οι γιατροί το αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο με την εποχική γρίπη. Πολλές φορές οι ίδιες οι οικογένειες επιλέγουν να διασωληνώσουν ασθενείς με προδιαγεγραμμένο τέλος» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «αυτό που περιγράφω είναι διαφορετικό από περιπτώσεις όπως στην Ιταλία
«Είδα να διακινείται στον υπόκοσμο του διαδικτύου ότι δεν πεθαίνουν σε ΜΕΘ ασθενείς αλλά σε θαλάμους. Πολλές φορές οι ίδιες οι οικογένειες επιλέγουν να διασωληνώσουν ασθενείς με προδιαγεγραμμένο τέλος» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «αυτό που περιγράφω είναι διαφορετικό από περιπτώσεις όπως στην Ιταλία. Αυτό δεν θα γίνει στην Ελλάδα. Τα μέτρα θα αποδώσουν».
Ούτε στην γρίπη έφταναν οι ΜΕΘ
Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι το ζήτημα της επιλογής για τη διασωλήνωση και την εισαγωγή σε ΜΕΘ οι γιατροί το αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο με την εποχική γρίπη.
«Κάθε χρόνο στη γρίπη αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα» είπε ο κ. Τσιόδρας λέγοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν επιλέγεται ύστερα από συνεννόηση του γιατρού με τους συγγενείς επειδή απλώς «θα παραταθεί η διαδικασία του θανάτου, γίνεται αυτή η πράξη», κάνοντας λόγο για ποιοτική μετάβαση στο θάνατο.
Ειδικότερα τόνισε ότι «δεν έφταναν οι ΜΕΘ στην κορύφωση της εποχικής γρίπης. Οι γιατροί έκαναν επιλογή σε συνεννόηση με τους συγγενείς, διαδικασία παράτασης του θανάτου και όχι της ζωής. Οι γιατροί το κάνουν πάντα με βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος».
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442