Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι απαντήσεις Μητσοτάκη για τα λάθη της κυβέρνησης και τις αστικές συγκοινωνίες

Κοροναϊός : Οι απαντήσεις Μητσοτάκη για τα λάθη της κυβέρνησης και τις αστικές συγκοινωνίες

Ως το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης παρουσίασε ο πρωθυπουργός τον «εφησυχασμό» του περασμένου καλοκαιριού αμέσως μετά την άρση του πρώτου lockdown. Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία» είπε ο πρωθυπουργός

Ως το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης παρουσίασε ο πρωθυπουργός τον «εφησυχασμό» του περασμένου καλοκαιριού αμέσως μετά την άρση του πρώτου lockdown.

Ψυχολογικά θα θέλαμε να τελειώνουμε με τον εφιάλτη

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπήρχε η ανάγκη να πιστεύουμε ότι αυτό πέρασε. «Ψυχολογικά θέλαμε να έχουμε τελειώσει με αυτό τον εφιάλτη. Μετά το δεύτερο lockdown δεν θα επιτρέψουμε τέτοιο εφησυχασμό» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών και τις εισηγήσεις της επιτροπής των επιστημόνων λέγοντας ότι «τα πρώτα πράγματα που μας είπαν οι ειδικοί ήταν ότι θα έπρεπε να ενισχύσουμε τις συγκοινωνίες. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Αυξήσαμε τον αριθμό των λεωφορείων. Προφανώς θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα αλλά δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «παντού στο κόσμο υπάρχει συγχρωτισμός γιατί πρόκειται για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση παίρνονται άλλα μέτρα όπως το κυλιόμενο ωράριο για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα ΜΜΜ.

Πάντως ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παράδειγμα αντίδρασης με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην πανδημία. «Ναι, δεν ντρέπομαι να το πω. Ο ΕΟΔΥ δεν έχει σχέση με το παλιό ΚΕΕΛΠΝΟ. Η Πολιτική Προστασία έχει κάνει άλματα. Θα πιέζω να γινόμαστε καλύτεροι. Πρώτος εγώ θα βγω να αναλάβω την ευθύνη όπου έχει γίνει λάθος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024