Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πιθανή πώληση στην Ταϊβάν εξελιγμένων, τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και οπλισμού τον οποίο θα είναι σε θέση να φέρουν, έναντι τιμήματος 600 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει επίσημη ειδοποίηση που επιδόθηκε στο Κογκρέσο.
Η οργή της Κίνας
Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν την οριστικοποίηση αυτού του είδους των συναλλαγών από μέρους των ΗΠΑ, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με την Κίνα.
Η πώληση των 4 μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 «Reaper» θα επιτρέψει στην Ταϊπέι να «εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της» και να διατηρήσει «αξιόπιστες αμυντικές δυνατότητες», σύμφωνα με την ειδοποίηση.
Η κίνηση αναμένεται πως θα επιτείνει την οργή της Κίνας.
Η πρώτη πώληση των Reaper
Η πώληση των Reaper θα σημάνει την πρώτη πώληση του τεχνολογικά εξελιγμένου αυτού είδους αεροσκάφους στο εξωτερικό, καθώς η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να χαλαρώσουν οι πολύ αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά τις εξαγωγές τους.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.