Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα : Προπαγανδιστικό βίντεο της αεροπορίας με σκηνές από… ταινίες του Χόλιγουντ

Κίνα : Προπαγανδιστικό βίντεο της αεροπορίας με σκηνές από… ταινίες του Χόλιγουντ

Μια… πρωτότυπη μέθοδο βρήκε ο κινεζικός στρατός για να προπαγανδίσει την ισχύ του

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο της κινεζικής αεροπορίας, φαίνεται πως χρησιμοποιεί πλάνα από… ταινίες του Χόλιγουντ, για την απεικόνιση επίθεσης σε Αεροπορική Βάση των ΗΠΑ.

Το βίντεο, διάρκειας 2 λεπτών και 15 δευτερολέπτων, έχει τίτλο «Ο Θεός του Πολέμου Η-6Κ Επιτίθεται!» και δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο στη σελίδα της Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας στο Weibo, ένα κοινωνικό δίκτυο που θυμίζει το Twitter, το Σάββατο. Υπογραμμίζει το αεροσκάφος Η-6Κ, ενός βομβαρδιστικού με το ψευδώνυμο «Θεός του Πολέμου».

Όμως οι παρατηρητικοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, κατάλαβαν αμέσως ότι μέρος των εναέριων λήψεων εκρηκτικών προέρχεται από… πολυάριθμες ταινίες του Χόλιγουντ – ακόμη και από μία ταινία… Transformers!

Το βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί εκατομμύρια φορές, έχει προκαλέσει τα καυστικά σχόλια των χρηστών για τη χρήση σκηνών από αμερικανικές ταινίες δράσης, με κάποιους σχολιαστές να τονίζουν ότι, εκτός από εξωπραγματική, η προπαγάνδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού αποτελεί και… κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το βίντεο ξεκινά με μερικές σκηνές μεγάλων βομβαρδιστικών την αυγή, σε μια αεροπορική βάση σε κάποια έρημο. Τα αεροσκάφη χιμούν προς τον ουρανό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εκτοξεύουν μια ρουκέτα που κινείται προς το στόχο της.

Συγκρίνοντας την εικόνα του χτυπήματος με εικόνες από το Google Earth, ο στόχος μοιάζει υπερβολικά πολύ με αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην Γκουάμ.

Η βάση, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό, θεωρείται ότι θα αποτελέσει έναν από τους κύριους στόχους μιας πιθανής κινεζικής επίθεσης, σε περίπτωση εχθροπραξιών μεταξύ των δύο χωρών. Την ίδια βάση είχε απειλήσει και η Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια των εντάσεων του 2017.

Πριν ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, επισκεφθεί την Γκουάμ τον περασμένο μήνα, δελτίο τύπου του υπουργείου περιέγραφε το νησί ως «κεντρικό πυλώνα της αμερικανικής στρατηγικής στον Ινδο-ειρηνικό».

Η δημοσίευση του βίντεο το Σάββατο ακολούθησε των εντάσεων Κίνας – Ταϊβάν, που κλιμακώθηκαν με την παραβίαση του ανεπίσημου εναέριου χώρου της δεύτερης από 37 κινεζικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και κάποια Η-6.

Οι πτήσεις αυτές ήταν μέρος στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιεί η Κίνα στην Ταϊβάν, το αυτοδιοικούμενο νησί που αντιμετωπίζεται από το Πεκίνο ως κομμάτι της επικράτειάς του.

Οι ασκήσεις συνέπεσαν με εκείνες που πραγματοποιούσε ο αμερικανικός στρατός στην Γκουάμ.

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024