Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός : Μαουρίσιο, η μεταγραφή που άργησε να γίνει

Παναθηναϊκός : Μαουρίσιο, η μεταγραφή που άργησε να γίνει

Οι «πράσινοι» έψαχναν για αρκετές μεταγραφικές περιόδους τον ιδανικό αμυντικό χαφ που θα πλαισιώσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη και τον βρήκαν στις φετινές… καθυστερήσεις για τους ελεύθερους.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν αυτός ο οποίος κέρδισε το πέναλτι και σκόραρε το γκολ της νίκης για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Απόλλωνα. Ο 23χρονος εξτρέμ ήταν και ο πιο επικίνδυνος για την εστία του Βέρχουλστ, όμως υπήρξε ένας συμπαίκτης του, ο οποίος του… έκλεψε τον τίτλο του MVP.

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν έχει κλείσει ούτε μήνα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και δεν συμμετείχε στην προετοιμασία. Συμφώνησε να φορέσει τα πράσινα λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου και όμως, έχει προσφέρει περισσότερα από άλλες μεταγραφές… Την έλευση του οποίου πιστώνεται ο Γιάννης Αλαφούζος και όχι ο πρώην τεχνικός διευθυντής, ο Τσάβι Ρόκα.

Αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει προλάβει να εξελιχτεί σε σημείο αναφοράς στο πλάνο του Λάζλο Μπόλονι και έχει βελτιώσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Το κυριότερο, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι ο Μαουρίσιο μετά τη διακοπή θα είναι ακόμα καλύτερος και θα ανεβάσει τους ρυθμούς του.

Η αναγκαία μεταγραφή που καθυστέρησε

Με την απόκτηση του Μαουρίσιο, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει έναν παρτενέρ υψηλού επιπέδου. Ο Βραζιλιάνος πλαισιώνει με αξιοπιστία τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και διαθέτει στοιχεία που τον συμπληρώνουν. Ο Μαουρίσιο έχει ηρεμία στις επιλογές του, παίζει με ασφάλεια και ψυχραιμία και έχει την ικανότητα να πατά στην αντίπαλη περιοχή. Ουσιαστικά, απελευθερώνει τον Κουρμπέλη από την υποχρέωση να δημιουργεί και του επιτρέπει να αφοσιωθεί στο αμυντικό έργο του.

Το συγκεκριμένο κενό δεν καλύφθηκε το καλοκαίρι και ο Κουρμπέλης είχε απομείνει μόνος. Ο Γιασίν Αγιούμπ δεν αποδεικνύεται αξιόπιστη λύση μέχρι τώρα, ενώ οι Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Δημήτρης Σερπέζης έχουν ταλέντο και ικανότητες, αλλά χρειάζονται χρόνο και εμπειρία. Ο Μαουρίσιο ήρθε για να αποτελέσει αυτό το «μαξιλάρι», αφού βοηθάει άμεσα τον Παναθηναϊκό. Συγχρόνως, λόγω ηλικίας (32 ετών) δεν εμποδίζει σε βάθος χρόνου την ανέλιξη των δύο νεαρών μέσων.

Προπονητής στον αγωνιστικό χώρο

Επιπλέον, παρά την ανησυχία για την αγωνιστική του κατάσταση, ο Μαουρίσιο ανταποκρίνεται εξαιρετικά. Σαφώς και δεν έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του, όμως ο Βραζιλιάνος μέσος έχει τη γνώση για να προστατεύει τη «μπάρα ενέργειας» του από την εξουθένωση. Έτσι, ο 32χρονος αμυντικός χαφ μπορεί να συντηρεί τις δυνάμεις του και να έχει την αντοχή να κόψει τον Ιωαννίδη στο 83′ πριν βγει τετ-α-τετ με τον Διούδη ή να πάρει τη μπάλα στο 93′ και να κερδίσει κόρνερ.

Ένα άλλο point για τον Μαουρίσιο είναι ότι έχει δημιουργήσει σύνδεση με τον Μπόλονι και λειτουργεί σαν προέκταση του στο χορτάρι. Ο Μαουρίσιο είναι εγκεφαλικός παίκτης και εξυπηρετεί τον προπονητή του την ώρα του παιχνιδιού. Δεν φοβάται να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, ειδικά τους νεαρούς και να προβεί σε παρατηρήσεις, όταν καταστεί αναγκαίο. Ο Βραζιλιάνος έχει πάρει πρωτοβουλίες που άλλος παίκτης στη θέση του, με λίγες εβδομάδες στο ρόστερ, θα τις απόφευγε.

Στην τριετία του στη Θεσσαλονίκη, ο Μαουρίσιο ήταν βασικός και είχε μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι, ανεξαρτήτως των προπονητών. Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε 92 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 9 γκολ και 4 ασίστ. Σκόραρε ή δημιουργούσε τουλάχιστον μία φορά ανά δέκα παιχνίδια, ένα στατιστικό ικανοποιητικό για αμυντικό χαφ. Στον Παναθηναϊκό έχει μοιράσει μία ασίστ, στο ντεμπούτο του στο ματς με τον Βόλο, όταν σέντραρε στον Καρλίτος και εκείνος σκόραρε με κεφαλιά.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024