Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την... ψυχή στο στόμα ο Παναθηναϊκός (1-0)

Με την… ψυχή στο στόμα ο Παναθηναϊκός (1-0)

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλά αλλά πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ. Ο Χατζηγιοβάνης σκόραρε το μοναδικό γκολ του ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Το δις εξαμαρτείν, ουκ συλλόγου σοφού.

Πριν δέκα μέρες ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε στο φινάλε από τον Βόλο και έχασε τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Σήμερα (3/11) πήγε να την ξαναπάθει, αλλά η κεφαλιά του Λισγάρα δεν είχε την ίδια κατάληξη με το πλασέ του Μπαρτόλο.

Κάπως έτσι, με την… ψυχή στο στόμα ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα στο «Σπύρος Λούης» και πήρε αυτό που είχε ανάγκη: τους τρεις βαθμούς.

Μετά τη Λαμία, ο Παναθηναϊκός νίκησε και πέτυχε το 2Χ2 και ανέβηκε στους εννιά βαθμούς. Το Σάββατο και πάλι στο ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο και θέλει το 3Χ3, για να κερδίσει χρόνο και ηρεμία εν όψει της διακοπής των Εθνικών ομάδων.

Ώστε  ο Λάζλο Μπόλονι να έχει το περιθώριο να δουλέψει στο κενό δεκαπενθήμερο και να διορθώσει αδυναμίες, πριν το αιώνιο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης».

Με τον τρόπο που έπαιζε ο Παναθηναϊκός, δύσκολα θα διασπούσε την άμυνα του Απόλλωνα. Ένας από τους μεμονωμένους τρόπους ήταν με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης στο 25′ από το χέρι του Μπρούτσιτς, σε σέντρα που έκανε. Ο Κουμπαράκης είδε τη φάση στο VAR, υπέδειξε την παράβαση και ο 23χρονος εξτρέμ σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αναχαιτίσει τον Παναθηναϊκό, είχε σωστό αμυντικό σχέδιο, αλλά στάθηκε άτυχος με το πέναλτι. Ωστόσο, αν είχε μεγαλύτερη ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, θα μπορούσε να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την ισοφάριση. Εκτός από την κεφαλιά του Λισγάρα στο 92′, η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε και ένα γυριστό του Ντομίνγκες στο 32′.

Οι «πράσινοι» απείλησαν στο δεύτερο ημίχρονο με μία κεφαλιά του Σένκεφελντ μετά από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη και με ένα τετ-α-τετ του Αϊτόρ στις καθυστερήσεις. Συνολικά, όμως, είχαν μόλις τέσσερις τελικές και δεν είχαν παραγωγικότητα στο δημιουργικό σκέλος.

Στα ενθαρρυντικά η συμμετοχή του Βιγιαφάνιες για περίπου 20 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις και η διάθεση που έδειξε. Από την άλλη, πολλά από τα «βαριά χαρτιά» του Μπόλονι παραμένουν ντεφορμέ και ο Ρουμάνος ξεμένει από επιλογές…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Μπόλονι 4-4-2): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (77′ Καραγιάννης), Ζαγαρίτης, Χατζηγιοβάνης, Μαουρίτσιο, Αλεξανδρόπουλος (58′ Σερπέζης), Σαβιέρ (77′ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (73′ Αϊτόρ), Καρλίτος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος 5-4-1): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Μπαξεβανίδης (81′ Λαγός), Σλίβκα, Φατιόν (74′ Κολ), Μπεντινέλι, Φερνάντεθ (46′ Ιωαννίδης), Τσιλούλης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024