Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κόρτνεϊ Καρντάσιαν : Θύελλα αντιδράσεων από ανάρτησή της για τον κοροναϊό

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν : Θύελλα αντιδράσεων από ανάρτησή της για τον κοροναϊό

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν με αφορμή δημοσίευσή της για τη χρήση μάσκας στην εποχή του κοροναϊού

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν με αφορμή δημοσίευσή της για τη χρήση μάσκας στην εποχή του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν δέχτηκε την κοινωνική κατακραυγή έπειτα από ανάρτησή της στο Instagram, όπου δήλωσε πως οι μάσκες που χρησιμοποιούμε για την προστασία από τον κοροναϊό είναι καρκινογόνες.

Η διάσημη τηλεπερσόνα αναστάτωσε τους 102 εκατομμύρια διαδικτυακούς της φίλους, καθώς σε story που δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram τόνιζε πως, οι μπλε χειρουργικές μάσκες είναι «κατασκευασμένες από PTFE, από συνθετικό φθόριο που είναι καρκινογόνο» και το οποίο κρύβει επιπλέον κινδύνους για την υγεία.

The star — who has over 102mil followers — shared a post on her Instagram. It left doctors stunned.

Δημοσιεύτηκε από nzherald.co.nz στις Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε γράφει:

«Σύμφωνα με τον Cancer.Org αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του συκωτιού, των όρχεων, του παγκρέατος, των νεφρικών & μαστικών όγκων, της ελκώδους κολίτιδας, της θυρεοειδούς νόσου, της προεκλαμψίας και της υψηλής χοληστερόλης». Επισημαίνει ότι η παρατεταμένη χρήση της «μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα γρίπης και αιμορραγία στους πνεύμονες, οδηγώντας σε ασφυξία».

Όπως ήταν αναμενόμενο η δημοσίευση της Κόρντεϊ Καρντάσιαν έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, αφού δεν χρησιμοποιούνται μόνο από γιατρούς-χειρουργούς, αλλά πλέον και από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν επίσημες έρευνες που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της. Η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου έχει καταγγείλει το περιστατικό, αφού η ίδια επέρριψε τις ευθύνες των δηλώσεων στην συγκεκριμένη εταιρία.

Ο Δρ Γουίλιαμ Κανς, επικεφαλής ιατρός και επιστήμων του ACS, σε δημοσίευσή του στο New York Post αναφέρει ότι «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η ύπαρξη του PTFE σε μάσκα προκαλεί καρκίνο. Ως χειρουργός ογκολόγος, εγώ μαζί με χιλιάδες συναδέλφους στο επάγγελμα της υγειονομικής περίθαλψης, χρησιμοποιώ αυτές τις μάσκες εδώ και χρόνια για να προστατεύσω τους ασθενείς από την εξάπλωση λοιμώξεων».

Το PTFE είναι επίσης γνωστό ως πολυτετραφθοροαιθυλένιο και είναι μια τεχνητή χημική ουσία που μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα αντικείμενα όπως αντικολλητικά τηγάνια με επικαλύψεις Teflon και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο όταν χρησιμοποιείται σε μάσκες.

Sports in

«Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024