Λες και βγήκε από το χρονοντούλαπο των πιο σκοτεινών στιγμών της ιστορίας, ήταν η εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία εμφανίζεται ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρης Μπουραντάνης με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Για την τραμπούκικη επίθεση η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε έρευνα η οποία θα διενεργηθεί από την Κρατική Ασφάλεια.

Την Πέμπτη οι 15 κουκουλοφόροι που έσπευσαν να… διαφημίσουν, μάλιστα, την άνανδρη επίθεση, μπήκαν στο γραφείο του πρύτανη και τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» σπάζοντας ό,τι βρήκαν μπροστά τους.

Έπιασαν από τον λαιμό τον πρύτανη και τον διαπόμπευσαν γιατί όπως πιστεύουν οραματίζεται μια συντηρητική ακαδημαϊκή κοινότητα με εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων.

Στον 21ο αιώνα, η σκέψη και μόνο της διαπόμπευσης, της ταπείνωσης ενός ανθρώπου, με αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να προκαλεί αποτροπιασμό, πόσο μάλλον η πράξη.

Η βία είναι φασισμός και, αν μη τι άλλο, η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, και με την πρόσφατη απόφασή της για την Χρυσή Αυγή, είπε ένα τεράστιο και γενναίο «όχι στο φασισμό».