Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο MEGA: Οικονομική ασφυξία στους καλλιτέχνες από την πανδημία

Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο MEGA: Οικονομική ασφυξία στους καλλιτέχνες από την πανδημία

Στην εκπομπή Βαβέλ και τον δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη, μίλησε ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης σχετικά με την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει οδηγήσει τον καλλιτεχνικό χώρο ο κοροναϊός.

Στην εκπομπή Βαβέλ και τον δημοσιογράφο Νίκο Φιλιππίδη, μίλησε ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης σχετικά με την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει οδηγήσει τον καλλιτεχνικό χώρο ο κοροναϊός.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, περίπλοκα και αντιφατικά. Θα πρέπει να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή. Η εικόνα του κλάδου είναι σχεδόν εφιαλτική. Με το 30% είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα θέατρα και δεν μπορούμε να προγραμματιστούμε. Θα έπρεπε να μας δώσουν τουλάχιστον 50% χωρητικότητα. Εμείς είμαστε σε διαδικασία πρόβας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Μινόρε της Αυγής», είπε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση για όλους. Πάσχει ο χώρος και είμαστε πολλοί οι εργαζόμενοι, υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 80.000 οι εργαζόμενοι στο χώρο. Δε μας δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή. Δεν δόθηκε η ανάλογη έμφαση για το πώς θα λειτουργήσει το όλο σύστημα. Το ένα είναι το οικονομικό, που είμαστε όλοι του κλάδου εκτεθειμένοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν. Το άλλο είναι πώς θα λειτουργήσει το σύστημα, αλλά και πόσο το χρειαζόμαστε. Είναι λίγο άδικο να μένουν εκτεθειμένοι τόσοι άνθρωποι. Τηρήσαμε όλες τις προδιαγραφές και τα μέτρα, και θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε. Σε δύσκολους καιρούς με την ψυχολογία στο μηδέν, έχουμε ανάγκη τους καλλιτέχνες», συνέχισε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στις εκκλησίες, ο αγαπημένος ηθοποιός τόνισε ότι «το ζήτημα δεν είναι να πούμε ποιοι πιστεύουν και ποιοι όχι. Θα περιμέναμε πιο ορθολογική στάση από την ηγεσία της εκκλησίας. Οι πολιτικοί υπέκυψαν στις πιέσεις της εκκλησίας. Είδαμε και στο πρώτο κύμα οι πολιτικοί να φοβούνται τους παπάδες επειδή έχει πολιτικό κόστος. Αν αγαπούν το ποίμνιό τους οι κληρικοί, θα πρέπει να έχουν αίσθηση της ευθύνης».

«Πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ήταν μεγάλη ευκαιρία και δεν έγιναν κινήσεις για να δουλέψει καλύτερα το κράτος. Υπήρξε ολιγωρία και αστοχία. Και δεν το λέω μόνο για το δικό μας χώρο. Η χώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και σε θεσμικό και σε οικονομικό επίπεδο», κατέληξε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024