Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόσιαλος: Η αποτελεσματικότητα των πρώτων εμβολίων δεν θα ξεπεράσει το 50%

Μόσιαλος: Η αποτελεσματικότητα των πρώτων εμβολίων δεν θα ξεπεράσει το 50%

Στις προσπάθειες των εταιρειών να ξεκινήσουν το νωρίτερο δυνατό τη διάθεση των εμβολίων για τον κοροναϊό αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στη «ΒΑΒΕΛ» του MEGA.

Στις προσπάθειες των εταιρειών να ξεκινήσουν το νωρίτερο δυνατό τη διάθεση των εμβολίων για τον κοροναϊό αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στη «ΒΑΒΕΛ» του MEGA.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον Νίκο Φιλιππίδη, οι περισσότερες εταιρείες ισχυρίζονται ότι θα ξεκινήσουν τη διανομή των εμβολίων στα τέλη της χρονιάς ή μέσα στο 2021. «Όμως οι κλινικές δοκιμές τους θα συνεχίζονται μέχρι το 2022» πρόσθεσε ο καθηγητής του LSE.

«Θα συνεχίσουν τις κλινικές δοκιμές και μετά την έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και θα το κάνουν γιατί θέλουν να είναι 100% σίγουρες ότι θα συλλέξουν περισσότερα στοιχεία, αφού έχει εγκριθεί το εμβόλιο» ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, τονίζοντας ότι δεν είναι κάτι παράδοξο.

«Θα πρέπει όμως πριν κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο, να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια που έχει» υπογράμμισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, τονίζοντας ότι για το λόγο αυτό σταμάτησαν οι δοκιμές όταν παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα.

«Υπάρχουν τρεις εταιρείες που ισχυρίζονται ότι θα κάνουν ανακοινώσεις έως το τέλος της χρονιάς ή στο τέλος του Ιανουαρίου του 2021» ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, υπογραμμίζοντας ότι η πρώτη γενιά των εμβολίων θα είναι αποτελεσματική για το 50% των ανθρώπων που θα το κάνουν. «Αν υπολογίσουμε ότι θα κάνει το εμβόλιο το 70% του πληθυσμού, τότε θα έχουμε ανοσία στην κοινότητα κοντά στο 35%, κάτι που δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να έχουμε ανοσία σε πάνω από το 60%» πρόσθεσε ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Θα χρειαστεί και ένα δεύτερο εμβόλιο που να είναι αποτελεσματικό σε αυτούς που δεν έπιασε το πρώτο» συμπλήρωσε ο καθηγητής του LSE.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024