Κώστας Τσιάρας στο MEGA : Έχω εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του Παππά
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, παρά την καταδίκη του από το δικαστήριο κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος και αποφεύγει τη σύλληψη.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, παρά την καταδίκη του από το δικαστήριο κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος και αποφεύγει τη σύλληψη.
Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Κώστας Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι ο ρόλος του δεν είναι να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σημαντικές υποθέσεις.
«Ο πολιτικός κύκλος της Χρυσής Αυγής έκλεισε στις προηγούμενες εκλογές και τώρα κλείσαμε τον κύκλο που αφορούσε σε απόδοση ποινικών ευθυνών. Με σοβαρότητα και ψυχραιμία, προσβλέποντας στη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, πρέπει να σεβόμαστε τις διαδικασίες».
Ελαφρύτερες οι ποινές λόγω του νέου ποινικού κώδικα
Αναφερόμενος στις ποινές των Χρυσαυγιτών, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «οι ποινές είναι πολύ ελαφρύτερες ενδεχομένως σε σχέση με το τι προβλεπόταν στο παρελθόν και το γεγονός ότι δεν υπάρχει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων αφορά στον νέο ποινικό κώδικα».
Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι υπάρχει επιτροπή παρακολούθησης του ποινικού κώδικα, η οποία εξετάζει τη λειτουργία του και διορθώνει τα ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του.
Σχετικά με τον καταδικασθέντα Χρήστο Παππά, ο οποίος παρά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ για την εύρεση και σύλληψή του.
«Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία».
Όσον αφορά τον Γιάννη Λαγό, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία και αναμένεται το πράσινο φως από το Ευρωκοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας του.
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442