Πώς ψήνεται το ψάρι;
Οι ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ
Τις τελευταίες ημέρες, ένα πολύ σοβαρό ιδεολογικό και πολιτικό πρόβλημα, με ανυπολόγιστες κοινωνικές προεκτάσεις, απασχολεί τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς ψήνεται άραγε το ψάρι;
Πριν από μερικές μέρες, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος, Απόστολος Γκλέτσος, θυμήθηκε την εποχή που ήταν γοητευτικός ζεν πρεμιέ. Τότε καυχησιολογούσε για τις ερωτικές επιδόσεις του: «Δεν πήγα ποτέ με θαυμάστρια, αλλά με τη μαμά της. Ε, τώρα, ήταν 17 χρόνων το κοριτσάκι, δεν κάνει. Η μαμά όμως ήταν μια χαρά». Αυτό το περιστατικό θεωρητικοποιήθηκε και έτσι ο σύντροφος Γκλέτσος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ψάρι ψήνεται και από τις δυο πλευρές. Τη δήλωση αυτή, μάλιστα, όπως πρόσφατα δήλωσε σε κυπριακό κανάλι, τη θεωρεί ιερή.
Με τον ιερό αυτό φετφά, όμως, διαφωνεί κατηγορηματικά ο σύντροφος Αλέξης Γεωργούλης, ευρωβουλευτής του κόμματος της Αριστεράς. Ερωτηθείς σε τηλεοπτική εκπομπή ελληνικού καναλιού αν ψήνει το ψάρι κι από τις δύο πλευρές, αρνήθηκε κατηγορηματικά. Δεν το ψήνει κι από τις δυο πλευρές. Και τώρα;
Τελικά πώς ψήνεται το ψάρι; Αναμένεται η γνώμη αυτών που διαμορφώνουν τα ιδεολογικά μέτωπα στο κόμμα. Τι πιστεύει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος; Οι 53+; Ο Ηλιόπουλος; Ο Πάνος Λάμπρου; Η Ελενα Κουντουρά; Ο Πολάκης; Το τμήμα δικαιωμάτων του κόμματος; Το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής/φύλου; Ας γίνει επιτέλους μια ψηφοφορία – ή ας μας διαφωτίσει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
- Παραχώρηση συλλογής έργων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
- Η Άρσεναλ θέλει να κάνει «βασιλιά» τον Βινίσιους – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνουν οι «κανονιέρηδες»
- Νίκος Γάτσας: «Η απόφαση της UNESCO ανοίγει μια νέα σελίδα για τον Όλυμπο και την Ελασσόνα»
- Σταύρος Γεωργίου: Απολογείται ο 28χρονος Αιγύπτιος για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου
- «Μαφία της Κρήτης»: Απολογούνται ιατροδικαστής και τοξικολόγος που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση [βίντεο]
- «Μύλος» στην εθνική Ιταλίας: Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ακύρωσε τη συμφωνία με τον Πίρλο
- Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Στόκερ από το Σάλτσμπουργκ
- Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)




































![«Μαφία της Κρήτης»: Απολογούνται ιατροδικαστής και τοξικολόγος που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-412-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442