Λέκκας στο MEGA: Δεν μας προβληματίζει η σεισμική δόνηση στη Ζάκυνθο
Για τη σεισμική δόνηση που «ταρακούνησε» το βράδυ τη Ζάκυνθο μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του παν. Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας
Για τη σεισμική δόνηση που «ταρακούνησε» το βράδυ τη Ζάκυνθο μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του παν. Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας.
Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 22/10 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και δυτικά των νήσων Στροφάδων. Το επίκεντρο τοποθετείται στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και των νήσων Στροφάδων στα 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανησυχούν στη Ζάκυνθο. Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και έγινε έντονα αισθητός στη δυτική Πελοπόννησο και στη Ζάκυνθο. Το επίκεντρο ήταν στα 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Ζακύνθου. Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός, αλλά επειδή είναι μακριά από εκείνο το σημείο αντέχουμε μεγάλους σεισμούς χωρίς να μας προβληματίζουν», σημείωσε ο κ. Λέκκας.
- Το Ισλάμ δεν στηρίζει το Ιράν
- Ιράν: Η ρωσική Rosatom καταδικάζει το πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ
- Ρωσία: Ενας νεκρός και ζημιές σε κτίρια από επίθεση ουκρανικών drones στην Κρασνοντάρ
- Ιράν: Για πλήγμα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπουσέχρ ενημερώθηκε ο ΔΟΑΕ
- Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ έπληξαν με διατρητικές βόμβες εγκαταστάσεις πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε απαγάγει, βιάσει και σκοτώσει νεαρή μητέρα
