Συγκρούσεις στην Αλβανία: Τσάμηδες προσπάθησαν να πλησιάσουν την ελληνική αποστολή
Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του κόμματος των σσάμηδων και άλλοι διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει 18 συλλήψεις
Επεισόδια σημειώθηκαν κατά την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αλβανία.
Μέλη του κόμματος των τσάμηδων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στα Τίρανα και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προσεγγίσουν την ελληνική διπλωματική αποστολή.
Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του κόμματος των σσάμηδων και άλλοι διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει 18 συλλήψεις.
«Μην αγγίζετε την Αλβανία, μην ξεχνάτε την Τσαμουριά» φώναζαν οι διαδηλωτές, απαιτώντας από την κυβέρνηση της χώρας τους να επιλύσει το «τσάμικο» και να καταργήσει το νόμο περί εμπολέμου.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.