Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασικοί κανόνες για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Βασικοί κανόνες για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Το μυστικό για αδυνάτισμα με διάρκεια είναι να αλλάξετε νοοτροπία, όχι μόνο τη διατροφή σας

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος είναι αρκετά εύκολο να μπείτε στον πειρασμό να ακολουθήσετε μια από τις δίαιτες που είναι στη μόδα. Άλλωστε, υπόσχονται άμεση κι εντυπωσιακή απώλεια βάρους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δελεαστικές. Ωστόσο, ένα πρόγραμμα διατροφής που αποκλείει ολόκληρες ομάδες τροφών και χαρακτηρίζεται από αυστηρούς κανόνες, δεν μπορεί παρά να εξασφαλίσει μια πρόσκαιρη απώλεια βάρους. Έτσι, μετά από λίγο καιρό θα καταλήξετε να παίρνετε πίσω όλα τα κιλά που χάσατε με τόσο κόπο, ενώ παράλληλα θα έχει απορρυθμίσει τον μεταβολισμό σας και θα έχει στερήσει από τον οργανισμό σας θρεπτικά συστατικά.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να χάσετε βάρος με ασφάλεια, ακολουθώντας απλώς τους παρακάτω κανόνες, οι οποίοι μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στον τρόπο ζωής σας. Άλλωστε, το μυστικό για αδυνάτισμα με διάρκεια είναι να αλλάξετε νοοτροπία, όχι μόνο τη διατροφή σας.

*Μη μένετε πολλές ώρες νηστικοί

Όταν μένετε για πολλές ώρες νηστικοί και παραλείπετε γεύματα, το σάκχαρο στο αίμα σας «πέφτει», πράγμα το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε ζαλάδα, κούραση και να επιθυμείτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Για να μην αναφέρουμε ότι καταλήγετε να νιώθετε έντονη πείνα κι έτσι είναι πιο πιθανό να οδηγηθείτε σε υπερφαγία όταν τελικά καθίσετε να φάτε. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε θρεπτικά γεύματα και σνακ που συνδυάζουν την πρωτεΐνη με τις φυτικές ίνες και τα καλά λιπαρά.

*Συμπεριλάβετε στα γεύματά σας τρόφιμα με φυτικές ίνες

Η διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες έχει συνδεθεί με αυξημένη προστασία ενάντια σε ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιοπάθειες, ενώ παράλληλα παρατείνει το αίσθημα κορεσμού. Παρά όμως τα σημαντικά οφέλη που προσφέρουν οι φυτικές ίνες στη συνολική υγεία μας, πολλοί άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν αρκετές. Προσπαθήστε, λοιπόν, να συμπεριλάβετε στα γεύματά σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα τρόφιμα ολικής άλεσης και οι ξηροί καρποί.

*Αποφύγετε τη ζάχαρη

Μπορεί να σας φαίνεται προφανές, όμως η ζάχαρη δεν περιέχεται μόνο στα γλυκά, αλλά και σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως η κέτσαπ, το λευκό ψωμί και οι μπάρες δημητριακών. Ξεκινήστε να περιορίζετε την κατανάλωση ζάχαρης, αρχίζοντας από τον καφέ και το πρωινό σας. Σταματήστε να προσθέτετε ζάχαρη στον καφέ σας και προτιμήστε τα αυγά και τη σκέτη βρώμη, από τα επεξεργασμένα δημητριακά και το λευκό ψωμί.

*Περιορίστε το αλκοόλ

Με 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, το αλκοόλ μπορεί να τινάξει την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα στον αέρα. Παράλληλα, το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και κατ’ επέκταση σε αυξημένη πείνα, πράγμα το οποίο σίγουρα δεν θέλετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Αποφύγετε, λοιπόν, την κατανάλωση αλκοόλ σε καθημερινή βάση και περιορίστε την ποσότητα που καταναλώνετε συνολικά.

*Βρείτε μια μορφή γυμναστικής που σας ευχαριστεί

Για να χάσετε βάρος πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε και η γυμναστική είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να το καταφέρετε αυτό. Ακόμη κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γυμναστική, ποτέ δεν είναι αργά για να κάνετε την αρχή. Αφού βεβαιωθείτε ότι δεν σας εμποδίζει κάποιο θέμα υγείας, βρείτε μια μορφή άσκησης που σας ευχαριστεί και εντάξτε τη στην καθημερινότητά σας.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024