Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόρριψη των ελαφρυντικών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής - Άνοιξε ο δρόμος για τη φυλακή

Απόρριψη των ελαφρυντικών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής – Άνοιξε ο δρόμος για τη φυλακή

Mε την πρόταση αυτή, η κ. Οικονόμου άνοιξε το δρόμο για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι, εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Θα ήταν αντιφατικό ,όπως είπε με βάση τη χθεσινή απόφαση, να προτείνει ελαφρυντικό  όταν από τη μία πλευρά κρίνονται ένοχοι για πράξεις ανθρωποκτονίας από πρόθεση  και απόπειρας ανθρωποκτονίας και για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα.  Ως εκ τούτου ,πρόσθεσε «είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών».

Ωστόσο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό για 3 πρώην βουλευτές (Κουκούτσης Δ. Χρ. Αλεξοπουλος, Στ. Μπούκουρας) οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπισή τους, επικαλούμενη το άρθρο 187 του παλαιότερο ΠΚ παράγραφος 6.

Αυτή την ώρα δευτερολογούν οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση υποβάλλουν την αναγνώριση του σχετικού ελαφρυντικού.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τις ποινές

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι έξι πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν ποινές από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια ενώ σε περίπτωση που αναγνωριστούν ελαφρυντικά – κάτι που φαίνεται ότι απομακρύνεται–  τότε το πλαίσιο ποινής αρχίζει από τα 2 έτη και φτάνει τα 8 έτη.

Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι γύρω στις 12.45μμ, η Μάγδα και ο Τάκης Φύσσας προσήλθαν, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η διαδικασία επί των ελαφρυντικών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, η μητέρα του Παύλου είχε βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του στο Κερατσίνι όπου άφησε λουλούδια και επανέλαβε ότι «δικαιώθηκε η κοινωνία».

Το προηγούμενο βράδυ η κ. Φύσσα είχε χαρακτηρίσει «ιστορική νίκη» για την Δημοκρατία την απόφαση και σε αναμονή των ποινών είχε εκδηλώσει την προσδοκία η επόμενη ημέρα να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024