Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας για Χρυσή Αυγή : Ν' απαντήσει ο Τσίπρας σε όσα κατήγγειλε ο Κοντονής

Πέτσας για Χρυσή Αυγή : Ν’ απαντήσει ο Τσίπρας σε όσα κατήγγειλε ο Κοντονής

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κοντονή αναφορικά με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ρίχνουν στα μαλακά τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση. Πλήρης κάλυψη σε Χρυσοχοΐδη και αστυνομία για τη χτεσινή επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κοντονή αναφορικά με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ρίχνουν στα μαλακά τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση.

Μυωπική συμπεριφορά

«Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σε όσα κατήγγειλε ο κ. Κοντονής. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μυωπική συμπεριφορά που προσέφερε μανδύα νομιμοποίησης στη Χρυσή Αυγή δεν θα βρει μιμητές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε για συμπόρευση στο παρελθόν, ενώ υπογράμμισε ότι οι αλλαγές στον ΠΚ μειώνουν τις ποινές ενώ δεν στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων οι χρυσαυγίτες που καταδικάστηκαν για διεύθυνση συμμετοχή και εγκληματική οργάνωση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Στέλιος Πέτσας επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία που ξεχειλίζει ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων ο κ. Πέτσας δεν αποσαφήνισε τι προτίθεται και αν προτίθεται να κάτι η κυβέρνηση σε νομοθετικό επίπεδο για τον αποκλεισμό των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών από επόμενες εκλογικές διαδικασίες.

Κάλυψη σε Χρυσοχοΐδη και αστυνομία

Παράλληλα ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι αν επί της διακυβέρνησης Μητσοτάκη  «άλλαζε ο ποινικός κώδικας δεν μπορούσε να επηρεάσει τη δίκη της χρυσής αυγής λόγω μη αναδρομικότητας». «Γι’ αυτό αναδεικνύουμε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ευθύνεται για την απόρριψη της μείωσης των ποινών αλλά και της μη στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων» είπε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε απόλυτα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την αστυνομία για την απρόκλητη επίθεσή της χτες στην αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα εμπιστοσύνης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα επιχειρησιακά» είπε ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά.

Ανίερη σύμπλευση

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

Είμαστε μόλις μια μέρα μετά την ιστορικής σημασίας απόφαση της Δικαιοσύνης που αποφαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση.
Δικαιώνεται έτσι ένα αίτημα που υπέβαλε η δική μας Κυβέρνηση προς τον Άρειο Πάγο αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.
Πάνω απ’ όλα ωστόσο δικαιώνεται η Δημοκρατία.

«Με τη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής έκλεισε», όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση. Το ναζιστικό μόρφωμα, μετά τις κάλπες, καταδικάστηκε και στο δικαστήριο. Είναι μία απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών. Η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα. Ωστόσο, η δίκη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας μέσα στην κοινωνία παραμένει διαρκής. Η Δημοκρατία νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά».

Η Ιστορία θα γράψει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ολοκληρώθηκε με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Θα κρατήσει, όμως, στις υποσημειώσεις της ότι κάποιοι συμπορεύονταν, μέσα και έξω από τη Βουλή, με το ναζιστικό μόρφωμα.
Μαζί παρατάσσονταν στην ίδια πλατεία εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των συμπολιτών μας στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης.
Μαζί μπλόκαραν το 2014 την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να ανατρέψουν την Κυβέρνηση Σαμαρά.
Μαζί πόζαραν στο Καστελόριζο σε επικοινωνιακές πατριδοκάπηλες επισκέψεις.
Μαζί ψήφισαν τη διενέργεια για το δημοψήφισμα – παρωδία που τόσο στοίχισε στη χώρα μας και όλους τους Έλληνες.
Μαζί ψήφισαν και τον νόμο για την απλή αναλογική υποστηρίζοντας μάλιστα (με δήλωση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση στις, 30 Ιουνίου 2016) ότι «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι».

Και, δυστυχώς, όλη αυτή την ανίερη σύμπλευση, ήρθε σήμερα να επιβεβαιώσει με ανατριχιαστικό τρόπο ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Κοντονής.
Που φαίνεται να είχε προειδοποιήσει το κόμμα του και τον κ. Τσίπρα ότι με τις αλλαγές που προωθούνταν τότε στον Ποινικό Κώδικα στον ορισμό της εγκληματικής οργάνωσης – και με δεδομένη τη βασική αρχή ότι ισχύει πάντοτε ο ευνοϊκότερος νόμος, ακόμη και αναδρομικά – τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα έπεφταν στα μαλακά, τουλάχιστον για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Και αυτό καθώς, επέφερε μία σημαντική μείωση στο ελάχιστο όριο ποινής αναφορικά με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι, από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι τότε, από 1η Ιουλίου 2019 ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων.

Επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα που επήλθε επί ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε την κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων.

Και σήμερα που αναμένονται οι ποινές για τους ενόχους της Χρυσής Αυγής, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Δημοκρατία και την πολιτική ιστορία της χώρας, να απαντήσει ο κ. Τσίπρας σε όσα κατήγγειλε ο κ. Κοντονής.

Αναμένουμε να δώσει εξηγήσεις άμεσα.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η μυωπική και μικροπολιτική συμπεριφορά που επί χρόνια πρόσφερε μανδύα πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης σε ένα μόρφωμα ντροπή για τη Δημοκρατία, δεν θα βρεί ποτέ ξανά μιμητές σε δημοκρατικά κόμματα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024