Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενοχλήθηκε η Τουρκία από την έκθεση της ΕΕ: Είναι προκατειλημμένη και ουδόλως εποικοδομητική

Ενοχλήθηκε η Τουρκία από την έκθεση της ΕΕ: Είναι προκατειλημμένη και ουδόλως εποικοδομητική

Δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν, η Τουρκία προχώρησε σε νέα προκλητική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας «προκατειλημμένη και ουδόλως εποικοδομητική» την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν, η Τουρκία προχώρησε σε νέα προκλητική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας «προκατειλημμένη και ουδόλως εποικοδομητική» την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ απέρριψε απόψε την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέροντας πως η Άγκυρα απορρίπτει την κριτική που ασκείται στην οικονομία, τη δημοκρατία και τα δικαστήριά της αλλά παραμένει δεσμευμένη στην ενταξιακή διαδικασία.

Νωρίτερα, στην ετήσια έκθεση προόδου της, η Κομισιόν κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι υπονομεύει την οικονομία της χώρας, διαβρώνει τη δημοκρατία και καταστρέφει το ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι αυτά τα γεγονότα απομακρύνουν την Άγκυρα από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας λέει ότι ορισμένα τμήματα της έκθεσης σχετικά με τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο σπιλώνουν την αντικειμενικότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προσθέτει ότι η Άγκυρα ενεργούσε με βάση τους δημοκρατικούς κανόνες και το διεθνές δίκαιο.

«Ευχόμαστε ειλικρινά η ΕΕ να εξετάσει την υποψήφια χώρα Τουρκία όχι μέσα από τα στενά και εγωιστικά συμφέροντα ορισμένων κύκλων, αλλά μέσα από τα ευρύτερα και κοινά συμφέροντα, το κοινό όραμα της ηπείρου μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024