Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook καταργεί διαφημίσεις καμπάνιας του Τραμπ με παραπλανητικούς ισχυρισμούς για τους πρόσφυγες

Το Facebook καταργεί διαφημίσεις καμπάνιας του Τραμπ με παραπλανητικούς ισχυρισμούς για τους πρόσφυγες

Την Τετάρτη, η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κατέγραψε τις διαφημίσεις που υποστηρίζονται από την καμπάνια υπέρ του Τραμπ, οι οποίες ισχυρίστηκαν, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ότι η αποδοχή προσφύγων θα αύξανε τον κίνδυνο των Αμερικανών για τη Covid-19

Το Facebook έχει αφαιρέσει μια σειρά διαφημίσεων από την καμπάνια Τραμπ, επειδή υπέβαλε ανακριβείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τη Covid-19 και τη μετανάστευση.

Αφαίρεση διαφημίσεων

Την Τετάρτη, η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κατέγραψε τις διαφημίσεις που υποστηρίζονται από την καμπάνια υπέρ του Τραμπ, οι οποίες ισχυρίστηκαν, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ότι η αποδοχή προσφύγων θα αύξανε τον κίνδυνο των Αμερικανών για τη Covid-19.

Η διαφήμιση, η οποία περιελάμβανε ένα βίντεο του Τζο Μπάιντεν που μιλούσε για τα σύνορα και τους αιτούντες άσυλο, ισχυρίστηκε, επίσης, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ότι οι πολιτικές των υποψηφίων των Δημοκρατικών θα αυξήσουν τον αριθμό των προσφύγων από τη Συρία, τη Σομαλία και την Υεμένη κατά «700%».

Πάνω από 38 εκδοχές της διαφήμισης «έτρεχαν» στο Facebook και τις είδαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα πριν από την κατάργηση τους.

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, αλλά ανέφερε σε μια δήλωση στο NBC ότι οι διαφημίσεις παραβίαζαν τις πολιτικές του.

Μια έκδοση της διαφήμισης εξακολουθεί να εμφανίζεται στη βιβλιοθήκη του Facebook, αλλά είναι πλέον ανενεργή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εκτελείται σε κανένα προϊόν του Facebook.

Δηλώσεις

«Απορρίψαμε αυτές τις διαφημίσεις επειδή δεν επιτρέπουμε ισχυρισμούς ότι η σωματική ασφάλεια, η υγεία ή η επιβίωση των ανθρώπων απειλείται από άτομα βάσει της εθνικής τους καταγωγής ή του καθεστώτος μετανάστευσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook, Andy Stone, στο NBC News.

Η απομάκρυνση των διαφημίσεων, είναι η πιο πρόσφατη δράση εναντίον της διαχείρισης Τραμπ, καθώς οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων προσπαθούν να περιορίσουν την παραπληροφόρηση πριν από τις εκλογές του 2020.

Ακολουθεί άλλες καταργήσεις διαφημίσεων Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης μίας τον Ιούνιο, η οποία παρουσίαζε ένα ναζιστικό σύμβολο.

Το Facebook αλλάζει επίσης τις πολιτικές του για να αποτρέψει διαφημίσεις που εκχωρούν εκλογικά αποτελέσματα, δήλωσε ο διαχειριστής έργου Rob Leathern την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις νέες πολιτικές, οι διαφημίσεις δε μπορούν να δηλώσουν πρόωρα τη νίκη, να παρουσιάσουν οποιαδήποτε μέθοδο ψηφοφορίας ως δόλια ή διεφθαρμένη, ή να κατηγορούν για απάτη ψηφοφόρων.

Οι αλλαγές σε αυτές τις πολιτικές ισχύουν τόσο για το Instagram όσο και για το Facebook και ισχύουν αμέσως από την Τετάρτη, είπε, σύμφωνα με το theguardian.com.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024