Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Facebook : Ψεύτικες ιστοσελίδες από την Κίνα προσπάθησαν να διαταράξουν την πολιτική των ΗΠΑ

Facebook : Ψεύτικες ιστοσελίδες από την Κίνα προσπάθησαν να διαταράξουν την πολιτική των ΗΠΑ

Το Facebook δε συνέδεσε το δίκτυο απευθείας με την κινεζική κυβέρνηση. Είπε ότι άτομα πίσω από το δίκτυο προσπάθησαν να αποκρύψουν την ταυτότητα και τη θέση τους μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων και άλλων μεθόδων

Το Facebook ισχυρίζεται ότι έχει αφαιρέσει ένα μικρό δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών και σελίδων που προέρχονται από την Κίνα, τα οποία είχαν στόχο τη διακοπή της πολιτικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες χώρες.

Ξένης προέλευσης οι λογαριασμοί

Η δραστηριότητα που επικεντρώθηκε στις ΗΠΑ ήταν μόνο μέρος της συνολικής δραστηριότητας λογαριασμών και δεν παρακολουθήθηκε σχεδόν καθόλου, είπε το Facebook. Ο κύριος στόχος τους ήταν η Νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένων των Φιλιππίνων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι λογαριασμοί αυτοί έχουν κυκλοφορήσει έγγραφα τόσο κατά των προεδρικών υποψηφίων Πιτ Μπυττίκγκ, Τζο Μπάιντεν όσο και για τον Τραμπ.

Το Facebook δε συνέδεσε το δίκτυο απευθείας με την κινεζική κυβέρνηση. Είπε ότι άτομα πίσω από το δίκτυο προσπάθησαν να αποκρύψουν την ταυτότητα και τη θέση τους μέσω εικονικών ιδιωτικών δικτύων και άλλων μεθόδων.

Οι ανησυχίες σχετικά με τις ξένες προσπάθειες παρέμβασης στις εκλογές, υπογραμμίστηκαν την Τρίτη από μια προειδοποίηση του FBI και της υπηρεσίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Δηλαδή, ξένοι παράγοντες και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ήταν πιθανό να προσπαθήσουν να διαδώσουν παραπληροφόρηση σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ψευδών ιστότοπων στα κοινωνικά μέσα Web. Περιεχόμενο που στοχεύει στη δυσφήμιση της διαδικασίας.

 Η σύνδεση με την Κίνα

Αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα προειδοποίησαν για συνεχιζόμενες ή πιθανές προσπάθειες από την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν να παρέμβουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε μια δημόσια αξιολόγηση του Αυγούστου, ο επικεφαλής της αντικατασκοπείας της χώρας, Ουίλιαμ Εβάνινα, δήλωσε ότι αξιωματούχοι έκριναν ότι το Πεκίνο θεωρούσε τον Τραμπ ως απρόβλεπτο και ήθελε να χάσει από τον Μπάιντεν.

Η δήλωση ανέφερε ότι η Κίνα επέκτεινε τις προεκλογικές επιρροές της για να διαμορφώσει το πολιτικό περιβάλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες και σταθμίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ανάληψης πιο επιθετικής δράσης.

Συγκεκριμένα, ωστόσο, η αξιολόγηση πληροφοριών ήταν πιο συγκεκριμένη στους χαρακτηρισμούς της ρωσικής παρέμβασης, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί μια σειρά μέτρων για να υποτιμήσει τον Μπάιντεν και ότι οι ηθοποιοί που συνδέονται με το Κρεμλίνο υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Τραμπ στα κοινωνικά μέσα και τη ρωσική τηλεόραση, σύμφωνα με το bollyinside.com.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024