Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθετοι κυβέρνηση και φορείς για τις μάσκες στα σχολεία – «Καρφιά» Μητσοτάκη σε υπουργούς

Έκθετοι κυβέρνηση και φορείς για τις μάσκες στα σχολεία – «Καρφιά» Μητσοτάκη σε υπουργούς

Στην επόμενη φάση πέρασε το αλαλούμ με τις μάσκες καθώς το υπουργείο Υγείας έστειλε δείγματα των μασκών και όχι διαστάσεις στην ΚΕΔΕ, κι εκείνη με την σειρά της ψάχνει να βρει αν πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός ή να αναλάβουν οι κατασκευαστές που είχαν αναδειχθεί από τον προηγούμενο διαγωνισμό

Ένα λάθος που αν είχε διορθωθεί εγκαίρως, θα είχε ίσως ξεχαστεί, οδηγεί σε μεγαλύτερα και πιο εξοργιστικά λάθη, 16 ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Οι μάσκες που προορίζονταν για την ασφάλεια των μαθητών και ονομάστηκαν… αλεξίπτωτα για το τεράστιο μέγεθός τους, εκθέτουν όλους τους συναρμόδιους φορείς και φέρνουν σε κόντρα την κυβέρνηση.

Μόλις σήμερα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έλαβε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας δείγματα μάσκας και όχι διαστάσεις, όπως αρχικά προβλεπόταν, για να καταφέρουν τελικά οι κατασκευαστές να… ξεπατικώσουν τις υφασμάτινες, αφού και οι νέες διαστάσεις που είχαν δοθεί πριν από λίγα 24ωρα φαίνεται πως ήταν λάθος.

Όμως και πάλι, τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ. Αυτό που εκκρεμεί είναι η παράδοση της δεύτερης και της τρίτης παρτίδας μασκών, περίπου 3,2 εκατομμύρια τεμάχια. Η ηγεσία της ΚΕΔΕ θα πρέπει τώρα να απευθυνθεί στους νομικούς της συμβούλους για να της υποδείξουν αν η διαδικασία θα συνεχιστεί από εκεί που διεκόπη ή αν θα πρέπει να διενεργηθεί εκ νέου μειοδοτικός διαγωνισμός.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς του δεν απέφυγε τα καρφιά για το αλαλούμ με πρωταγωνιστές υπουργούς και την ΚΕΔΕ.

Πάντως, σύμφωνα και με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, η δεύτερη και η τρίτη μάσκα που περιμένει ο κάθε μαθητής σε ολόκληρη τη χώρα, δεν πρόκειται να φτάσει πριν από τα μέσα Νοεμβρίου.

«Κατσάδα» Μητσοτάκη σε υπουργούς για το φιάσκο με τις μάσκες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης «κατσάδιασε» τους υπουργούς του αναφορικά με το θέμα των μασκών και το γεγονός ότι ο ένας ρίχνει στον άλλο την ευθύνη.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024