Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Μην πάτε στις δουλειές σας αύριο» – Αυστηρή σύσταση του υπ. Εργασίας για Εύβοια και Θήβα

Κοροναϊός : «Μην πάτε στις δουλειές σας αύριο» – Αυστηρή σύσταση του υπ. Εργασίας για Εύβοια και Θήβα

Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και της τοπικής ενότητας Λουκισίων στο νομό Ευβοίας, να παραμείνουν στις οικίες τους απευθύνει το υπουργείο Εργασίας

Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και της τοπικής ενότητας Λουκισίων στο νομό Ευβοίας, να παραμείνουν στις οικίες τους απευθύνει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι λόγω κατεπείγουσας ιχνηλάτησης κρουσμάτων κοροναϊού, συστήνεται αυστηρά στους εργαζόμενους των παρακάτω περιοχών να μην προσέλθουν στην εργασία τους και να παραμείνουν στην οικία τους από σήμερα 30-09-2020, στις 21:00, έως και αύριο 1η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 00:00:

  1. Δήμος Θηβαίων, οι οικισμοί: Μουρίκι, Ύπατο, Λουτούφι, Πλατανάκι.
  2. Τοπική ενότητα Λουκισίων στο νομό Ευβοίας.

Ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας σε οικισμούς σε Θήβα και Χαλκίδα από τη ΓΓΠΠ

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε προληπτικά μέτρα σε οικισμούς της Θήβας και της Χαλκίδας, μετά την ιχνηλάτηση 63χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, με εντολή Νίκου Χαρδαλιά, υπάρχει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των οικισμών αυτών να φοράνε μάσκα σε όλους τους χώρους, να μένουν στο σπίτι τους, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και τις μετακινήσεις στην εργασία τους, καθώς και να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Οι οικισμοί που καλούνται να εφαρμόσουν την ισχυρή αυτή σύσταση είναι: Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης ημεδαπής που βρέθηκε θετική στον Covid-19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ», με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους των κάτωθι οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας:

  • Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και
  • Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας,

για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

  • Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
  • Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και
  • Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Σημειώνεται ότι από αύριο, 01-10-2020 το πρωί, τέσσερις (4) Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024