Απογοητευτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του MEGA έξω από τον «Ευαγγελισμό» που εφημερεύει. Έκτακτα περιστατικά μαζί με ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό να περιμένουν ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να μπορεί να γίνει κανένας διαχωρισμός. Η κούραση, η αναμονή και ο φόβος έχει σαν αποτέλεσμα να μην λείπουν και οι εντάσεις

Ευαγγελισμός 14:30. Ένα τέταρτο μετά την έναρξη της εφημερίας και στη μία και μοναδική είσοδο επικρατεί το αδιαχώρητο. Ο συνωστισμός είναι τέτοιος που ένας ασθενής παραπατάει.

Λίγα λεπτά μετά βγαίνει άρον – άρον από την ουρά μόλις πληροφορείται πως ένας πολίτης που είχε πάει ως ύποπτο κρούσμα Covid ήταν σχεδόν δίπλα του.

Μια γιατρός μάταια προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί έξω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, που αποτελεί και κέντρο αναφοράς για τον κοροναϊό.

Για περισσότερο από τρεις ώρες το πεζοδρόμιο έξω από τον «Ευαγγελισμό» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το ιδανικό σημείο μετάδοσης, αφού παρά τις μάσκες, οι ασθενείς για οποιοδήποτε νόσημα ήταν ο ένας επάνω στον άλλον.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ακόμα ένα νοσοκομείο αναφοράς ήταν εντελώς διαφορετική. Οι υπεύθυνοι είχαν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ώστε ύποπτα κρούσματα και απλοί ασθενείς να μην έρχονται σε επαφή.

Σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως αναγκαίος ο διαχωρισμός των ασθενών από τη στιγμή που περιμένουν στην είσοδο του νοσοκομείου, καθώς η αναμονή θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για εκείνους.

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr