Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νατάσα Μποφίλιου και Στάθης Δρογώσης μιλούν για τα δεινά των καλλιτεχνών

Νατάσα Μποφίλιου και Στάθης Δρογώσης μιλούν για τα δεινά των καλλιτεχνών

Οι καλλιτέχνες ζητούν έμπρακτη υποστήριξη από την πολιτεία

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι καλλιτέχνες Νατάσσα Μποφίλιου και Στάθης Δρογώσης για τα πάθη του χώρου του πολιτισμού εν καιρώ πανδημίας.

Και οι δύο καλλιτέχνες ξεκαθάρισαν πως όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, ο χώρος έχει στηρίξει και στηρίζει το σύνολο της κοινωνίας, όπως επίσης στήριξαν και στηρίζουν συνειδητά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με την κυρία Μποφίλιου, ο χώρος του πολιτισμού δεν απαρτίζεται από γκρινιάρηδες και άπληστους χομπίστες, αλλά από σκληρά εργαζόμενους, που έχουν βάλει σε παύση τη ζωή τους και δέχονται την αδιαφορία και την απαξίωση.

Τόνισε πως ως εργαζόμενοι έχουν συμβάλει στα έσοδα του κράτους, δεν κινούνται στη μαύρη οικονομία, όπως υποστήριξε η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κάτι που σύμφωνα με την κυρία Μποφίλιου, εκθέτει την ίδια και την κυβέρνησή της.

Από την πλευρά του ο κ. Δρογώσης υποστήριξε πως όποιες διαμαρτυρίες έχουν γίνει, έγιναν ακριβώς γιατί υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργείων και της ΓΓ. Πολιτικής Πρσοτασίας.

Προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ τα χρήματα για αυτές δόθηκαν στους δήμους όχι όμως και στους καλλιτέχνες.

«Δε ζητάμε να ανοίξουν ασύδοτα οι χώροι συναυλιών», υποστήριξε η κυρία Μποφίλιου. Αυτό που θέλουν είναι να εργαστούν με τήρηση των μέτρων. Σε αντίθετη περίπτωση να λάβουν στήριξη από την πολιτεία.

Υπενθύμισε πως στην πρώτη φάση της πανδημίας, υπήρξαν άνθρωποι που δεν έλαβαν καμία στήριξη γιατί δεν πληρούσαν κάποιες προϋποθέσεις, με τις οποίες κιόλας δεν συμφωνούν.

«Θα σεβαστούμε απολύτως τη συνθήκη αρκεί να μην έχουμε άλλες άγαρμπες κινήσεις, να έχουμε ξεκάθαρα μέτρα», δήλωσε η κυρία Μποφίλιου, ενώ ο κ. Δρογώσης μίλησε για επιδοματική πολιτική και σαφές υγειονομικό πρωτόκολλο.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024