Οι καλλιτέχνες ζητούν έμπρακτη υποστήριξη από την πολιτεία

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι καλλιτέχνες Νατάσσα Μποφίλιου και Στάθης Δρογώσης για τα πάθη του χώρου του πολιτισμού εν καιρώ πανδημίας.

Και οι δύο καλλιτέχνες ξεκαθάρισαν πως όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, ο χώρος έχει στηρίξει και στηρίζει το σύνολο της κοινωνίας, όπως επίσης στήριξαν και στηρίζουν συνειδητά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με την κυρία Μποφίλιου, ο χώρος του πολιτισμού δεν απαρτίζεται από γκρινιάρηδες και άπληστους χομπίστες, αλλά από σκληρά εργαζόμενους, που έχουν βάλει σε παύση τη ζωή τους και δέχονται την αδιαφορία και την απαξίωση.

Τόνισε πως ως εργαζόμενοι έχουν συμβάλει στα έσοδα του κράτους, δεν κινούνται στη μαύρη οικονομία, όπως υποστήριξε η υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κάτι που σύμφωνα με την κυρία Μποφίλιου, εκθέτει την ίδια και την κυβέρνησή της.

Από την πλευρά του ο κ. Δρογώσης υποστήριξε πως όποιες διαμαρτυρίες έχουν γίνει, έγιναν ακριβώς γιατί υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργείων και της ΓΓ. Πολιτικής Πρσοτασίας.

Προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ τα χρήματα για αυτές δόθηκαν στους δήμους όχι όμως και στους καλλιτέχνες.

«Δε ζητάμε να ανοίξουν ασύδοτα οι χώροι συναυλιών», υποστήριξε η κυρία Μποφίλιου. Αυτό που θέλουν είναι να εργαστούν με τήρηση των μέτρων. Σε αντίθετη περίπτωση να λάβουν στήριξη από την πολιτεία.

Υπενθύμισε πως στην πρώτη φάση της πανδημίας, υπήρξαν άνθρωποι που δεν έλαβαν καμία στήριξη γιατί δεν πληρούσαν κάποιες προϋποθέσεις, με τις οποίες κιόλας δεν συμφωνούν.

«Θα σεβαστούμε απολύτως τη συνθήκη αρκεί να μην έχουμε άλλες άγαρμπες κινήσεις, να έχουμε ξεκάθαρα μέτρα», δήλωσε η κυρία Μποφίλιου, ενώ ο κ. Δρογώσης μίλησε για επιδοματική πολιτική και σαφές υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr