Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εύφορη δημοσκοπική κοιλάδα

Η εύφορη δημοσκοπική κοιλάδα

Ας συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα και πρωτίστως η κυβέρνηση ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και δεν θα αρκούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κινηθεί η οικονομία.

Η οικονομική κρίση είναι εδώ και όποιος δεν το βλέπει και μένει στην όντως πολύ μεγάλη διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ και στα εσωκομματικά ζητήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνει μεγάλο λάθος. Η οικονομία πιέζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, ενώ η αγορά εργασίας καταγράφει αρνητικά ρεκόρ.

Η εύκολη απάντηση από την κυβερνητική πλευρά είναι δείτε τις δημοσκοπήσεις: η ΝΔ προηγείται σημαντικά του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό που αυτή τη στιγμή είναι στη ζώνη του 20%. Αυτό το ποσοστό παγιώνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί μέχρι στιγμής να διαμορφώσει πειστικό αφήγημα για να μπορέσει να σηκώσει δημοσκοπικά κεφάλι, ενώ έχει και έντονα εσωκομματικά προβλήματα.
Αυτή η εικόνα όμως των δημοσκοπήσεων δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην «εύφορη κυβερνητική κοιλάδα» με αποτέλεσμα τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη να επιδεικνύουν τάσεις αλαζονικής συμπεριφοράς που τους αποτρέπει από το να δουν κατάματα τα πραγματικά προβλήματα.
Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων καταγράφουν μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την οικονομία και το μέλλον  τους σε συνδυασμό με την οικονομική τους κατάσταση και το εργασιακό καθεστώς που θα βρίσκονται.

Ταυτόχρονα, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κατέγραψε πριν λίγους μήνες μια πολύ αρνητική εικόνα στο εργασιακό πεδίο: με βάση το χειρότερο σενάριο θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας που δυνητικά θα φθάσει τις 190-195.000. Ο αριθμός αυτός τρομάζει σε συνδυασμό με την απώλεια ενός πολύ μεγάλου ποσοστού του ΑΕΠ που προερχόταν από τον τουρισμό.
Παράλληλα οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλλάξει προς το χειρότερο με ριζικές ανατροπές στο ατομικό εργατικό δίκαιο και με εργαζόμενους –υποαπασχολούμενους και υποαμειβόμενους- απροστάτευτους.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στενάζουν επίσης και διαπιστώνουν ότι παρά τις εξαγγελίες, η χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες συναντά πολλά εμπόδια.
Το κλίμα αρχίζει και βαραίνει και όπως λένε όλοι οι οικονομολόγοι, πάνω απ’ όλα οικονομία είναι και το περιβάλλον που διαμορφώνεται, η ψυχολογία που αυτή την περίοδο είναι σε χαμηλά νούμερα, ενώ κυριαρχεί η αίσθηση της αβεβαιότητας σε όλη την οικονομική αλυσίδα.

Ας συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα και πρωτίστως η κυβέρνηση ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και δεν θα αρκούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κινηθεί η οικονομία.

Όσο μερικοί κάθονται στην εύφορη δημοσκοπική κοιλάδα θεωρώντας ότι όλα βαίνουν καλώς θα εκπλαγούν σύντομα, εάν δεν ληφθούν άμεσα, δραστικά και ουσιαστικά μέτρα σε κάθε πεδίο ώστε να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις που θα θυμίζουν τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024