Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης τάσσεται σε ανακοίνωσή του κατά της φοίτησης παιδιών προσφύγων σε αυτό.

Το ρατσιστικό τους μένος σε βάρος μικρών παιδιών αποφάσισαν να εκτονώσουν, με πρόσχημα την πανδημία του κοροναϊού, ομάδα γονέων.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  2ου Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης τάσσεται σε ανακοίνωσή του κατά της φοίτησης παιδιών προσφύγων σε αυτό.

Αν και τα προσφυγόπουλα που φοιτούν στα σχολεία προέρχονται από συγκεκριμένες δομές φιλοξενίας και έχουν υποβληθεί στα κατάλληλα τεστ, ο Σύλλογος Γονέων αναφέρει ότι κάποια παιδιά συστεγάζονται σε σπίτια με πολλά άτομα. Καμιά ιδέα για την εν λόγω ανακοίνωση δεν έχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η διευθύντρια της οποίας, Καίτη Στρατάκη ανέφερε στο «Ν» ότι είναι διατεθειμένη να δώσει εξηγήσεις αλλά και να εκφράσει οποιαδήποτε ένσταση των γονέων αρμοδίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης έχει υποδεχτεί για δύο σχολικές χρονιές προσφυγόπουλα σε τάξεις υποδοχής με επιτυχία και φαίνεται ότι με αυτή την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο facebook χωρίς καμία ενημέρωση αρμοδίως όλα «τινάζονται στον αέρα» και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσης.

Η επιστολή που δημοσιεύτηκε μόνο στο facebook χωρίς τις υπογραφές των γονέων και την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω αναφέρει ότι υπάρχει ο φόβος του κοροναϊού. Κι αυτό προκαλεί απορίες γιατί τα προσφυγόπουλα που μπορούν να φοιτούν σε τάξεις υποδοχής δεν είναι από τα ΚΥΤ, αλλά από συγκεκριμένες δομές φιλοξενίας. Για παράδειγμα μπορούν να διαμένουν στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά- Τεπέ, εκείνον όπου έχει μηδενικά κρούσματα, αλλά όχι στη νέα προσωρινή δομή ΚΥΤ του υπουργείου Μετανάστευσης. Τώρα γιατί τα παιδιά που μένουν σε ΚΥΤ δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, είναι άλλη συζήτηση.

Πάντως ακόμα κι αν υπάρχουν υποψίες ότι κάποια παιδιά μένουν σε δομές με ανεξέλεγκτο πληθυσμό, αυτό θα έπρεπε να ειπωθεί στην Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως μας είπε η ίδια για να το διερευνήσει και να πράξει τα δέοντα, ώστε να μη δημιουργείται τώρα μια εσφαλμένη εντύπωση για ένα σχολείο που έχει τάξεις υποδοχής εδώ και δύο χρόνια με επιτυχία.

Ας σημειωθεί ότι κάποιοι γονείς διαφοροποιούνται ως προς την εν λόγω ανακοίνωση και αναφέρουν ότι δεν εκφράζει τον Σύλλογο. Ωστόσο ο λογαριασμός του «Συλλόγου Γονέων» έχει κάνει την εν λόγω ανάρτηση στο facebook.

Η επιστολή του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Με τη κατάθεση της παρούσης επιστολής ως γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης επιθυμούμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με τη φοίτηση παιδιών μεταναστών στο σχολείο μας, όπως πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι αυτό θα συμβεί από τη Δευτέρα 28/9/2020.

Η Μυτιλήνη όπως κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας και της Ευρώπης βιώνει το φαινόμενο της μετανάστευσης και μετακίνησης πληθυσμών εδώ και αρκετά χρόνια. Κατανοούμε και μάλιστα έχουμε δεχθεί στο σχολείο μας τα τελευταία δύο χρόνια παιδιά μεταναστών, διότι η εκπαίδευση είναι ίση για όλους και η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και κουλτούρας πολύ σημαντική για την ομαλή ενσωμάτωση τους . Η  πόλη μας όμως εκτός όλων των άλλων την  παρούσα χρονική περίοδο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας .Στο νησί καταγράφονται ποσοστιαία βάση του πληθυσμού πολλά κρούσματα covid-19 , όπου τα περισσότερα τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζονται στη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ ή είναι σχετιζόμενα με την δομή λόγω της πολυπληθυσμικότητας .

Βάση των παραπάνω εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και την αντίρρησή μας την δεδομένη χρονική περίοδο τα συγκεκριμένα παιδιά να παρουσιαστούν στο σχολείο μας , χωρίς προφανέστατα να τίθεται το οποιοδήποτε ζήτημα διαφοροποίησης τους ή ρατσισμού κατά τους, το έχουμε  αποδείξει εξάλλου έμπρακτα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών. Παρότι η ενημέρωση μας είναι ότι έχουν τα παιδιά υποβληθεί σε τέστ με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά στην ανίχνευση του ιού, καταθέτουμε την εύλογη απορία μας,

Σήμερα ναι, Αύριο όμως;

Ποιός μπορεί να εγγυηθεί;

Γνωρίζουμε  όλοι τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών εκτός σχολείου, είτε αυτά διαμένουν σε ΚΥΤ  (τη στιγμή που ομοεθνείς τους που έχουν διαπιστωθεί θετικοί ή επαφές θετικών κρουσμάτων συναναστρέφονται  χωρίς προφανώς να τηρούνται υγειονομικά πρωτόκολλα όσο αφορά τις επαφές και συναθροίσεις εντός του ΚΥΤ , αν κάποιος ισχυριστεί το αντίθετο είμαστε στη διάθεση του να μας το αποδείξει.

Είτε αυτά διαμένουν σε οικίες, παρουσιάζοντας σας ώς παράδειγμα φαινόμενα, στην περιοχή μάλιστα που εδρεύει το σχολείο μας  τα οποία είναι ορατά σε όλους μας, να συστεγάζονται  ανεξέλεγκτα σε οικίες λίγων τετραγωνικών πάρα πολλά άτομα,που κανείς δεν γνωρίζει από ποιο Καρά Τεπέ προέρχονται,από το παλιό ή το νέο (Μαυροβούνι)…..

Βάση όλων των παραπάνω παρακαλούμε όπως ανακληθεί η απόφαση σας για τη φοίτηση των παιδιών στο σχολείο μας τη δεδομένη χρονική περίοδο και είμαστε στη διάθεση σας εφόσον μας ζητηθεί να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τρόπους εκπαίδευσης των εν λόγω παιδιών, οι οποίες είναι άμεσα υλοποιήσιμες, ωσότου οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν να τα υποδεχθούμε στο σχολείο μας.»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr