Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμένα Βούρλα: Κάτοικοι έκλεισαν την Εθνική Οδό - Διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση προσφύγων

Καμένα Βούρλα: Κάτοικοι έκλεισαν την Εθνική Οδό – Διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση προσφύγων

Στις 6 το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής μετά από κάλεσμα του δήμου, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση προκειμένου να μετακινηθούν μαζικά  στην έξοδο της λουτρόπολης στο σημείο των τούνελ  για να κλείσουν το δρόμο.

Κορυφώνεται η ένταση στα Καμένα Βούρλα, λόγω των αντιδράσεων κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγω για μεταφορά 100 προσφύγων, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δύο λεωφορεία τα οποία έφτασαν το μεσημέρι στην περιοχή, φαίνεται να μετέφεραν 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προκειμένου να εγκατασταθούν σε τοπικό ξενοδοχείο, που έχει μισθωθεί από τον ΔΟΜ.

Μόλις αυτό έγινε γνωστό, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Η μεταφορά τους στην περιοχή βρήκε αντίθετο και τον δήμαρχο ο όποιος καταγγέλλει ότι δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείου.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως σε περίπτωση που επιχειρηθεί η εγκατάσταση των προσφύγων στον χώρο «θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι χώροι που πρόκειται να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες είναι ακατάλληλοι, καθώς βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό και σε κοντινή απόσταση από τις σχολικές μονάδες και ως αποτέλεσμα η εγκατάστασή θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην… ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στις 6 το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής μετά από κάλεσμα του δήμου, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση προκειμένου να μετακινηθούν μαζικά  στην έξοδο της λουτρόπολης στο σημείο των τούνελ  για να κλείσουν το δρόμο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024