Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως και 80 εκατομμύρια αναμένεται να πουληθεί πίνακας του Μποτιτσέλι

Έως και 80 εκατομμύρια αναμένεται να πουληθεί πίνακας του Μποτιτσέλι

Ένας πίνακας του διακεκριμένου Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι θα πουληθεί σε δημοπρασία τον Ιανουάριο από τον οίκο Sotheby’s που εκτιμά ότι η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 80 εκατομμύρια δολάρια

Ένας πίνακας του διακεκριμένου Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι θα πουληθεί σε δημοπρασία τον Ιανουάριο από τον οίκο Sotheby’s που εκτιμά ότι η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πίνακας εικονίζει έναν νεαρό άνδρα με μακριά μαλλιά, που κρατά στα χέρια του μια εικόνα. Η ταυτότητα του άνδρα αυτού είναι άγνωστη, όμως οι ειδικοί πιστεύουν ότι ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιο πρόσωπο προσκείμενο στην πανίσχυρη οικογένεια των Μεδίκων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The secret’s out! We are honoured to announce that Sandro Botticelli’s 15th-century portrait of a ‘Young Man Holding a Roundel’ will come to auction in New York as the main highlight of our Masters Week sale series in January 2021. One of fewer than 20 paintings by the artist in private hands, it is unquestionably one of the finest and most important paintings that will come to market. The portrait appears to have been executed in the late 1470s / early 1480s, when Botticelli was at the height of his powers and embarking on his series of large-scale mythological and allegorical works that today rank among the most familiar and celebrated images in the canon of Western Art – including Primavera and The Birth of Venus. But while the Florentine master created some of the most arresting and penetrating portraits in the history of Western Art, only around a dozen examples have survived today – with almost all of them now residing in major museum collections. To learn more about this landmark auction event, head to Sothebys.com/Botticelli. #BotticellixSothebys #Botticelli #SothebysMasters

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys) στις

Το έργο δεν είναι χρονολογημένο. Πιστεύεται όμως ότι φιλοτεχνήθηκε γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1470 και τις αρχές της δεκαετίας του 1480. Αυτή ήταν η πιο γόνιμη περίοδος του Μποτιτσέλι (1445-1510), το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Αλεσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι. Εκείνη την περίοδο ο Μποτιτσέλι ταξίδεψε στη Ρώμη, κατόπιν πρόσκλησης του πάπα, για να διακοσμήσει την Καπέλα Σιξτίνα. Ζωγράφισε επίσης τη Γέννηση της Αφροδίτης και την Αλληγορία της Άνοιξης, δύο από τα διασημότερα έργα του.

«Η εικόνα αυτή συμβολίζει την Αναγέννηση στη Φλωρεντία. Είναι η στιγμή που όλα άλλαξαν εκ θεμελίων για τη σκέψη, την τέχνη και τη δυτική λογοτεχνία», σχολίασε ο Κρίστοφερ Απόστλ, ο επικεφαλής του τμήματος παλαιάς ζωγραφικής του οίκου Sotheby’s.

Εκτιμάται ότι ο πίνακας θα πιάσει περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια. Το ρεκόρ για έργο του Μποτιτσέλι κατέχει ο πίνακας «Η Παρθένος με το βρέφος και τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή» που πουλήθηκε το 2013 αντί 10,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πίνακας, αν και ηλικίας 500 ετών, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ανήκε μέχρι τώρα σε έναν ιδιώτη συλλέκτη που τον αγόρασε το 1982 δίνοντας τότε 810.000 στερλίνες (περίπου 1,3 εκατ. δολάρια) αλλά έχει εκτεθεί σε πολλά μουσεία σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024