Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει από τους Βρετανούς να επιστρέψουν στη τηλεργασία

Κοροναϊός: Ο Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει από τους Βρετανούς να επιστρέψουν στη τηλεργασία

Τα νέα κρούσματα κοροναϊού στη Βρετανία διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ενθαρρύνει σήμερα τους Βρετανούς να επιστρέψουν, αν μπορούν, στην εργασία από το σπίτι ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση του κοροναϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph».

O Τζόνσον δήλωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι “με την ανάληψη δράσης τώρα, ίσως δεν καταστεί αναγκαίο να ληφθούν δραστικά μέτρα αργότερα,” όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter o υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ της Telegraph, επικαλούμενος πηγές.

Στο μεταξύ, Βρετανοί επιστήμονες προειδοποιούν πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ο αριθμός των θανάτων θα αυξάνεται γεωμετρικά.

Τα νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες και, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως, δήλωσε νωρίς σήμερα ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «200 θανάτους ημερησίως ή περισσότερους στα μέσα Νοεμβρίου».

Στην κορύφωση της πανδημίας, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραφε περίπου 1.000 θανάτους την ημέρα.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι δε θέλει να εφαρμόσει ένα δεύτερο καθολικό ‘lockdown’, αλλά πιστεύεται ότι εξετάζεται η επιβολή μέτρων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες που θα «βραχυκυκλώνουν» την αλυσίδα διασποράς του κοροναϊού.

Τα μέτρα που πιστεύεται ότι εξετάζονται είναι η απαγόρευση επαφών των μελών δύο διαφορετικών νοικοκυριών και το πλήρες κλείσιμο καταστημάτων εστίασης ή η υποχρέωση να κλείνουν στις 10 το βράδυ. Αυτά τα μέτρα ήδη είναι σε ισχύ κατά τόπους, επηρεάζοντας περίπου 13,5 εκατομμύρια πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν αναμένεται κλείσιμο σχολείων ή χώρων εργασίας. Η έκταση και η διάρκεια των μέτρων είναι αυτά που επίσης θα απασχολήσουν τις αυριανές συσκέψεις του πρωθυπουργού.

Μεγάλα τμήματα της Ουαλίας θα τεθούν σε lockdown από αύριο στις 20.00 ώρα Ελλάδας καθώς εξαπλώνεται ο κοροναϊός.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως εντός των ημερών θα επιβληθούν πρόσθετοι περιορισμοί με στόχο να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού. Η ίδια δήλωσε πως χρειάζονται επειγόντως μέτρα, αλλά πως ελπίζει ότι θα αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown σαν αυτό που εφαρμόστηκε τον Μάρτιο.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024