Το βέβαιο είναι ότι ο Ερντογάν έκανε πολλά λάθη κι ο Βοναπάρτης έλεγε «ποτέ μη διακόπτεις τον εχθρό σου όταν κάνει λάθη».

Βρώμικο παιχνίδι των Τούρκων. Με αθέμιτα μέσα προσπαθούν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Kolotoumbas, το οποίο (ως γνωστόν) κατέχει από το 2015 η χώρα μας.

Σε χθεσινό άρθρο του στον ελληνικό Τύπο («Καθημερινή») ο Τσαβούσογλου μας είπε περίπου ότι τους παρεξηγήσαμε. Διότι «οι βασικοί στόχοι μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ξεκάθαροι».

Δηλαδή;

– «Δίκαιη και ισότιμη οριοθέτηση των θαλασσίων ορίων».

– «Προστασία των δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα μας».

– «Προστασία των ισότιμων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στους υποθαλάσσιους πόρους του νησιού».

– «Δημιουργία ενός γνήσιου, συμπεριληπτικού, δίκαιου και ισότιμου μηχανισμού ενεργειακής συνεργασίας».

Τα δυο πρώτα θα τα καθορίσει ένα διεθνές δικαστήριο, Χάγη ή Αμβούργο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Το τρίτο αφορά τους Κυπρίους.

Το τέταρτο έχει ως προϋπόθεση τα δυο πρώτα. Κι η τελική συμφωνία φυσικά δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση του διαλόγου.

Συνεπώς ούτε νησιά, ούτε αέρας, ούτε γκρίζες ζώνες, ούτε στρατός, ούτε Θράκη, ούτε Λωζάννη, ούτε κολοκύθια τούμπανα.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσθέτει βεβαίως ότι «ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις είναι πράγματι το πρώτο και κύριο μέσο επίλυσης των ζητημάτων θαλάσσιας οριοθέτησης στο δημόσιο δίκαιο».

Καμία αντίρρηση. Αλλά γιατί επικαλείται το διεθνές δίκαιο, αφού η Τουρκία δεν το αποδέχεται (Χάγη) ούτε το αναγνωρίζει (UNCLOS);

Προκύπτει δε κι άλλη μια απορία. Για αυτά τσακώνονται οι Τούρκοι τόσο καιρό; Για αυτά έβγαζαν τα βαπόρια κι απειλούσαν να μας ρίξουν στη θάλασσα;

Διότι τότε οι άνθρωποι δεν χρειάζονται διεθνολόγους. Γιατρούς χρειάζονται.

Η άλλη άποψη βεβαίως είναι ότι άλλα ήθελαν, άλλα επεδίωκαν κι έκαναν την κωλοτούμπα όταν κατάλαβαν ότι δεν τους βγαίνει.

Το ομολογεί ο ίδιος ο Τσαβούσογλου. «Η Τουρκία σέβεται την Ελλάδα αρκετά» και θέλει τα θέματα «να διευθετηθούν απευθείας ανάμεσα στους δυο γείτονες». Διότι, για όποιον δεν έπιασε το υπονοούμενο, «διεκδικήσεις δεν μπορούν να επιβληθούν στην Τουρκία μέσω της ΕΕ».

Ξαφνικά λοιπόν τους έπιασε ο σεβασμός. Μόλις είδαν κόσμο απέναντι. Μόλις η Ελλάδα έκοψε το λιβανιστήρι και κατέβασε ρολά. Οταν δηλαδή «εκτός από το ευχέλαιο, πήραμε και μια γάτα» που λέει και το ανέκδοτο.

Αλλά θέμα τους. Θα δούμε τη συνέχεια αφού πρώτα βεβαιωθούμε ότι ο Τσαβούσογλου δεν γράφει παπάρες διότι άλλα λέει κάθε μέρα.

Το βέβαιο είναι ότι ο Ερντογάν έκανε πολλά λάθη κι ο Βοναπάρτης έλεγε «ποτέ μη διακόπτεις τον εχθρό σου όταν κάνει λάθη».

Εδώ είναι ακόμη καλύτερο. Ποτέ μην τον διακόπτεις όταν παίρνει φόρα για κωλοτούμπα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr