Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικό υπ. Άμυνας: Ανταλλάξαμε απόψεις με τους Έλληνες στο ΝΑΤΟ - Θα ξανασυναντηθούμε

Τουρκικό υπ. Άμυνας: Ανταλλάξαμε απόψεις με τους Έλληνες στο ΝΑΤΟ – Θα ξανασυναντηθούμε

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι Τούρκοι και Ελληνες αντάλλαξαν απόψεις και θα υπάρξει νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες στο ΝΑΤΟ

Στο σημερινό ραντεβού των στρατιωτικών αντιπροσώπων Ελλάδας και Τουρκίας με τη γενική γραμματεία του ΝΑΤΟ, όπου και αναμενόταν να υποβληθούν τα σχόλια στις προτάσεις του γ.γ. Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με τον αποκαλούμενο «μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων», αναφέρεται το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι Τούρκοι και Ελληνες αντάλλαξαν απόψεις και θα υπάρξει νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας σημειώνει ότι «έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για τη δημιουργία «μηχανισμού αποτροπής συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων».

Τι διαμηνύει η Αθήνα

Πάντως, από την Αθήνα αφήνεται να εννοηθεί ότι σημερινό ραντεβού δεν αποτελούσε «τεχνικό διάλογο» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και επισημαίνεται ότι «η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της», δίχως να γίνεται πουθενά λόγος για συνάντηση ανάμεσα στους δύο αντιπροσώπους.

Χθες, κατά τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) με δεύτερο θέμα την Ανατολική Μεσόγειο, διαμήνυσε πως τάσσεται υπέρ του διαλόγου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχθεί ότι αυτός, είτε πολιτικός είτε και τεχνικός, είναι δυνατόν να ξεκινήσει πριν απομακρυνθούν όλα τα σκάφη και φυσικά το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Oruc Reis» από την επίμαχη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το κλίμα στο Συμβούλιο ήταν παγωμένο, με τη Γερμανία να κρατάει «ίσες αποστάσεις» με σκοπό να μπορέσει να υπάρξει διάλογος και να ευοδωθεί η πρωτοβουλία της για αποκλιμάκωση – μία πρωτοβουλία που έχει τη στήριξη και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024