Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία οι έρευνες για το εμβόλιο

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για το εμβόλιο

Τα δεδομένα όμως αλλάζουν διαρκώς και σε σχέση με το εμβόλιο τόσο όσον αφορά τον χρόνο που θα είναι έτοιμο  για να διατεθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  όσο και ως προς το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας

Τα δεδομένα όμως αλλάζουν διαρκώς και σε σχέση με το εμβόλιο τόσο όσον αφορά τον χρόνο που θα είναι έτοιμο  για να διατεθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  όσο και ως προς το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας.

Με τα κρούσματα του κοροναϊού να έχουν ξεπεράσει τα 11.000, τους θανόντες να πλησιάζουν τους 300 και την εποχική γρίπη να ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της από τον επόμενο μήνα, η αγωνία και στην Ελλάδα για την έλευση ενός αποτελεσματικού εμβολίου για την προστασία όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κορυφώνεται.

Σε τελικό στάδιο το εμβόλιο της Οξφόρδης

Οι προσπάθειες των ερευνητών για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα παρέχει αποτελεσματική προστασία έναντι του νέου κορωνοϊού, είναι πυρετώδεις. Ωστόσο όπως φαίνεται ο μαζικός εμβολιασμός αργεί.

Μιλώντας στο MEGA και τον Σαράντη Μιχαλόπουλο, η πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Φαρμακευτικών Βιομηχανιών τόνισε πως το εμβόλιο ενδέχεται τελικά να μην κυκλοφορήσει πριν τον Αύγουστο του 2021.

Σε 7 δόσεις η διανομή του εμβολίου στην Ελλάδα

Πριν από δύο εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε για την προμήθεια έως 400 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει να διανέμεται από το Δεκέμβριο.

«Αν το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό, τότε θα πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πάρει άδεια κυκλοφορίας. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα. Ταυτόχρονα όμως, η εταιρεία που θα παράξει το εμβόλιο, έχει ήδη ξεκινήσει να το παράγει, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Αυτά τα εμβόλια παρήγγειλε η ΕΕ, και ένα μέρος θα έρθει και στην Ελλάδα. Έτσι δόθηκε η ημερομηνία για τις αρχές του έτους» σημείωσε ο λοιμοξιολόγος Νίκος Σύψας.

Εάν το χρονοδιάγραμμα επαληθευτεί, η Ελλάδα θα το προμηθευτεί σε 7 δόσεις.

«Η πρώτη δόση που θα πάρουμε είναι κάτι παραπάνω από 700.000 εμβόλια» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Καθ’ οδόν και δεύτερο ρωσικό εμβόλιο

Στον αντίποδα οι Ρώσοι εμβολιάζουν ήδη εθελοντές με το εμβόλιο Sputnik V, ενώ βρίσκεται σε φάση δοκιμών και ένα δεύτερο ρωσικό εμβόλιο.

Επιστήμονες αλλά και κράτη έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δημιουργίας εμβολίου, που εκτός από σωτήριο θα αποδεχθεί και χρήσιμο γεωστρατηγικό όπλο.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024