Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινάει το Athens Pride Week - Αλλιώτικο φέτος λόγω κορoναϊού

Ξεκινάει το Athens Pride Week – Αλλιώτικο φέτος λόγω κορoναϊού

Φέτος δε θα γίνει μαζική εκδήλωση, αλλά θα υπάρχει πλούσιο καθημερινό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Pride καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Mε καθημερινό διαδικτυακό υλικό, αλλά και με εκδηλώσεις στη πόλη τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, λόγω πανδημίας, ξεκινά σήμερα το Athens Pride 2020, με διάρκεια ως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Στην φετινή Athens Pride Week θα παρουσιαστούν ιστορίες LGBTQI+ πραγματικότητας, σεμινάρια, συζητήσεις, ταινίες εκθέσεις, dj sets και performances καθώς και η καμπάνια του Athens Pride 2020 «Γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε τις LGBTQI+ οργανώσεις» με στόχο την ενδυνάμωση της LGBTQI+ κοινότητας.

Να σημειωθεί πως φέτος δε θα γίνει μαζική εκδήλωση, αλλά θα υπάρχει πλούσιο καθημερινό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Pride καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κεντρική εκδήλωση του Athens Pride 2020 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει μια ημερίδα σε συνδιοργάνωση με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Kοινοβουλίου στην Ελλάδα με τίτλο «LGBTQI+ Δικαιώματα: Φιλοδοξίες και προκλήσεις στην ΕΕ και την Ελλάδα» καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το μήνυμα του φετινού Athens Pride: «Ως εδώ»

«Αν και φέτος δεν θα ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο, οι ιστορίες που μας στείλατε είναι αυτές οι οποίες διαμόρφωσαν το κεντρικό μας μήνυμα. Οι ιστορίες αυτές αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα. Είναι ιστορίες με στιγμές που μας έκαναν να κλάψουμε, να φοβηθούμε, που μας πόνεσαν και μας έβγαλαν στους δρόμους. Αλλά κυρίως είναι ιστορίες που μας έδωσαν τη δύναμη να πούμε «ως εδώ».

»Ως εδώ με τον σχολικό εκφοβισμό. Ως εδώ με τις δολοφονίες, τις διακρίσεις και την απομόνωση. Ως εδώ με την αστυνομική βία. Ως εδώ με την κακοποίηση και τη βία στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον. Ως εδώ με το συνεχές αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.

»Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα LGBTQI+ άτομα φωνάζουμε ΩΣ ΕΔΩ και διεκδικούμε ορατότητα, ισότητα και σεβασμό», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στο www.athenspride.eu

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024