Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πορείες ΛΟΑΤΚΙ+ κατά του ρατσισμού σε όλο τον κόσμο εν μέσω πανδημίας

Πορείες ΛΟΑΤΚΙ+ κατά του ρατσισμού σε όλο τον κόσμο εν μέσω πανδημίας

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας υπερηφάνειας για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Παρά τις ακυρώσεις των φεστιβάλ Pride λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν γίνει πορείες σε όλον τον κόσμο.

Καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ της υπερηφάνειας και της φυλετικής δικαιοσύνης παγκοσμίως αυτό το Σαββατοκύριακο, πολλοί διαδηλωτές ζήτησαν να τερματιστεί ο ρατσισμός που συχνά παραβλέπεται στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Οι εκδηλώσεις υπερηφάνειας για τον εορτασμό των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ + πραγματοποιούνται παγκοσμίως καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, αν και οι περισσότερες ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν φέτος λόγω της πανδημίας του κοροναϊού. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες κυρίως στις ΗΠΑ για την ρατσιστική βία προκάλεσαν μια σειρά ζωντανών εκδηλώσεων.

Μελέτες δείχνουν ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ έγχρωμοι είναι πιο επιρρεπείς στη βία και την φτώχεια. Μια έρευνα του Stonewall / YouGov του 2018 διαπίστωσε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς LGBT + που είναι είτε μαύροι, είτε Ασιάτες, είχαν βιώσει διακρίσεις από μέλη της δικής τους κοινότητας.

«Εξακολουθεί να είναι αρκετά διαδεδομένος ο ρατσισμός», δήλωσε στο Reuters η Kwamina Theo Amihyia, που συμμετέχει σε μια πορεία Black Trans Lives Matter στο Λονδίνο. «Όσα και αν έχουμε καταφέρει, πολλά από τα βήματα που έγιναν ήταν για  λευκά μέλη της κοινότητας (LGBT +) και εξακολουθούμε να είμαστε σχεδόν πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Οι φυλετικές ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο, μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Πολλές ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσίευσαν δηλώσεις συμπαράστασης στους διαμαρτυρόμενους για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ επισημαίνοντας ότι οι ρίζες του κινήματος για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας βρίσκονται στις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας που έγιναν στη Νέα Υόρκη πριν από 51 χρόνια.

«Αντιμετωπίζω ρατσισμό από την queer κοινότητα – και ήρθε η ώρα να το εξαλείψουμε αυτό», είπε ο Patrick King καθώς διέσχιζε μία από τις κύριες οδούς του κεντρικού Λονδίνου.

Η πορεία Black Trans Lives Matter του Λονδίνου ήταν ένα από τα πολλά γεγονότα που προγραμματίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο για την υποστήριξη του Black Lives Matter.

Αλλάζουν τα dating apps

Με τη συζήτηση για τον ρατσισμό ξανά στο προσκήνιο, οι εφαρμογές gay dating Grindr και Scruff κατάργησαν φίλτρα εθνότητας ως απάντηση στις διαμαρτυρίες.

Ο 19χρονος φοιτητής, Ντόναλντ Άρρινγκτον, ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια άτυπη πορεία του Pride στο Λος Άντζελες, δήλωσε ότι είχε απορριφθεί από τις εφαρμογές γνωριμιών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας επειδή ήταν μαύρος.

Σήμερα, πάντως χιλιάδες άνθρωποι, παραβρέθηκαν στο Queer Liberation March της Νέας Υόρκης.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024