Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρώματα και συνθήματα στο 4ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

Χρώματα και συνθήματα στο 4ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

Με κεντρικό σύνθημα "Φύλο, Φυλή, Ζωή παγιδευμένη, η κανονικότητα με αίμα είναι βαμμένη", ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου το 4ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χρώματα, συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανς και άλλα μουσικοχορευτικά δρώμενα γέμισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι του Σαββάτου στο πλαίσιο της πολύχρωμης πορείας ελεύθερης έκφρασης για το 4ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride.

Της πορείας, που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων, όπου οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες.

Πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων body painting, ομιλίες και χορευτικά show, ενώ πολλοί κρατούσαν πολύχρωμες σημαίες.

Με κεντρικό σύνθημα «Φύλο, Φυλή, Ζωή παγιδευμένη, η κανονικότητα με αίμα είναι βαμμένη», οι 300 και πλέον διαδηλωτές διαμαρτύρονται ενάντια στις ρατσιστικές συμπεριφορές που δέχονται, στέλνοντας καθολικό μήνυμα κατά των ανισοτήτων.

Οι συμμετέχοντες σε ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι «ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, είμαστε εδώ για να δείχνουμε αλληλεγγύη και φροντίδα το ένα στο άλλο. Η κατάσταση που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και το να κατεβούμε στο δρόμο είναι αναγκαιότητα».

Σύμφωνα με το voria.gr, έγραψαν και σχετικά γκραφίτι σε τοίχους.

Οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν μια στάση στην οδό Τσιμισκή στο ύψους του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκεται το Προξενείο των ΗΠΑ καθώς και έξω από το ΑΤ Λευκού Πύργου, φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024