Νέο χαστούκι Fitch στην Τουρκία : Υποβάθμισε τις προοπτικές του επενδυτικού Ταμείου της
Σε αρνητικές, από σταθερές, αναθεώρησε ο Fitch Ratings, τις προοπτικές του επενδυτικού Ταμείου της Τουρκίας.
Σε αρνητικές, από σταθερές, αναθεώρησε ο Fitch Ratings, τις προοπτικές του επενδυτικού Ταμείου της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του Ταμείου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο «BB-».
Με την πορεία της οικονομίας
Η ενέργειά του, όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, ακολουθεί την αναθεώρηση σε αρνητικές, από σταθερές, των μακροπρόθεσμων προοπτικών της τουρκικής οικονομίας, στις 21 Αυγούστου, η οποία αξιολογείται με «ΒΒ-».
Ο Fitch αναφέρει πως κατατάσσει το Ταμείο με βάση τα κριτήρια της τουρκικής κυβέρνησης ως φορέα που σχετίζεται με την κυβέρνηση και προσθέτει ότι εφάρμοσε μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω λόγω των ισχυρών δεσμών του Ταμείου με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και του κινήτρου της τελευταίας να του παρέχει σημαντική οικονομική στήριξη σε περίπτωση που τη χρειαστεί.
Επιπλέον, ο αμερικανικός οίκος αναφέρει ότι το τουρκικό επενδυτικό Ταμείο λειτουργεί ως στρατηγικός μακροπρόθεσμος επενδυτικός βραχίονας και πάροχος επενδυτικών λύσεων της Τουρκίας και ως εκ τούτου οι στρατηγικοί του στόχοι, όπως υπογραμμίζει, «ευθυγραμμίζονται στενά με τους εθνικούς οικονομικούς στόχους».
Αύξηση του καθαρού χρέους
Ο Fitch εκτιμά ότι το καθαρό χρέος του Ταμείου θα αυξηθεί έως και 8 φορές μέχρι το 2025, λόγω των επενδύσεων σε μετοχές εταιρειών, κυρίως στην ενέργεια, στα πετροχημικά και στην εξόρυξη.
Τέλος, ο Fitch αναμένει ότι η ροή εσόδων του τουρκικού επενδυτικού Ταμείου θα παραμείνει ανθεκτική με επαρκή ρευστότητα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των κινδύνων, για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Πηγή: sigmalive.com/ΚΥΠΕ
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο με την 43χρονη τραυματισμένη μετά τους πυροβολισμούς στο μπαρ – Πώς συνέβη το επεισόδιο
- Αλλαγές στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Παρελθόν οι Βεζυρτζής, Οικονομίδης, Μπουντούρης
- Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν παρέμβαση της Κομισιόν για αρχειοθέτηση Τζαβέλλα και Κράτος Δικαίου
- Η ΕΕ ενέκρινε κυρώσεις κατά των βίαιων εποίκων στη Δυτική Όχθη – Και στη Χαμάς για την 7η Οκτωβρίου
- Πρώτη προσφυγή μεγάλων εκδοτικών οίκων για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας από την ΑΙ – H Meta στο στόχαστρο
- Μπαρτσελόνα: Με Φλικ μέχρι το 2028 οι Καταλανοί (pic)
- Χωρίς κράνος 6 στους 10 οδηγούς με ηλεκτρικό πατίνι – Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική
- Φορολογικές δηλώσεις: Πότε γίνεται συμψηφισμός με οφειλές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442