Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακίστε τους φασίστες στις 7 Οκτωβρίου

Τσακίστε τους φασίστες στις 7 Οκτωβρίου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η παραδειγματική τιμωρία της εγκληματικής οργάνωσης θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους ονειρεύονται ακόμη και σήμερα την άνοδο των νεοναζί

7 Οκτωβρίου 2020. Θα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία, το δικαιϊκό μας σύστημα και κυρίως μια ημέρα δικαίωσης για τον Παύλο Φύσσα;

Επτά χρόνια από την αποφράδα ημέρα της 18ης Σεπτεμβρίου, όταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν το παληκάρι από τη Νίκαια.

Στις 7 Οκτωβρίου οι δικαστές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για τους κατηγορούμενους. Όχι μόνο για τον φυσικό αυτουργό, τον άνθρωπο που κρατούσε το μαχαίρι και το έμπηγε στην καρδιά του Φύσσα, δηλαδή τον Ρουπακιά.

Αλλά μια απόφαση που θα αφορά και τους ηθικούς αυτουργούς. Την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς και τα υπόλοιπα εκτελεστικά όργανα που διαμόρφωσαν τα προηγούμενα χρόνια το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα για να στηθεί μια καθαρά πολιτική δολοφονία.

Εκείνη την ημέρα θα κριθούν πολλά.

Κατ’ αρχάς θα μπορέσει να ησυχάσει η ψυχούλα της χαροκαμένης μάνας, της Μάγδας Φύσσα, η οποία ζει το δικό της δράμα, αλλά εδώ και 5,5 χρόνια που κρατά η δίκη, παραμένει ακλόνητος βράχος.

Αυτή η μάνα – σύμβολο που δεν ζητά τίποτε άλλο παρά μόνο δικαίωση για το παιδί της. Η καταδίκη του δολοφόνου Ρουπακιά, που βεβαίως κυκλοφορεί ελεύθερος τώρα, είναι το λιγότερο. Η μάνα ζητά να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι, εκείνοι που έδωσαν διαταγή δολοφονίας και όσοι την εκτέλεσαν.

Θα είναι ιστορική ημέρα και για τη Δικαιοσύνη, τους δικαστές που χρειάστηκαν 5,5 χρόνια και 400 και πλέον συνεδριάσεις για να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα.

Απονομή δικαιοσύνης

Μια δίκη που ορισμένοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν και να καθυστερήσουν όσο μπορούσαν. Κι ένα κράτος που στάθηκε ανίκανο να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη δολοφονία.

Διότι, όλοι λέμε ότι πρέπει οι δίκες να είναι δίκαιες, ελεύθερες, απρόσκοπτες και χωρίς παρεμβάσεις.

Όμως, είναι πολλά 5,5 χρόνια και είναι πολλοί και οι υπαίτιοι για τη βραδυπορία απονομής δικαιοσύνης.

Θα είναι επίσης μια ιστορική ημέρα για τη Δημοκρατία η οποία ναι μεν δεν εκδικείται. Ναι μεν δεν εκβιάζεται και δεν εκβιάζει, αλλά ζητά να τηρούνται οι νόμοι και να πληρώνουν οι εγκληματίες.

Η απόφαση θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα που θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και θα φτάσει σε όλες τις χώρες όπου οι φασίστες έχουν βγει από τις τρύπες τους.

Δικαστές δεν είμαστε, ούτε μπορεί κανείς να προκαταβάλει την απόφαση αν δεν γνωρίζει λεπτομέρειες της ακροαματικής διαδικασίας.

Οποιος, όμως, έζησε εκείνες τις ημέρες της δολοφονίας Φύσσα, αλλά και όσα προηγήθηκαν με την ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής και την ανεξέλεγκτη δράση της, δεν μπορεί να περιμένει άλλο αποτέλεσμα.

Η παραδειγματική τιμωρία της εγκληματικής οργάνωσης θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους ονειρεύονται ακόμη και σήμερα την άνοδο των νεοναζί.

Η Χρυσή Αυγή έχει σχεδόν διαλυθεί, όμως, το αυγό του φιδιού συνεχίζει και βγάζει «φιδάκια».

Συνεχίζει και γεννά ακραίους, φασίστες, ρατσιστές, ομοφοβικούς, που απεχθάνονται τη Δημοκρατία και ονειρεύονται ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Είναι ακόμη εδώ εκείνοι που εκμεταλλεύονται τη φτώχεια, τη σκληρή περίοδο των μνημονίων, τη νέα κρίση που έρχεται, τα εθνικά θέματα, αλλά κυρίως την κρίση αξιών της ελληνικής κοινωνίας.

Οι φασίστες πρέπει να πληρώσουν. Για να δικαιωθεί ο νεκρός, για να μην ξαναϋπάρξουν άλλοι τέτοιοι εγκληματίες, όπου κι αν βρίσκονται σε όποιο πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν.

Ο φασισμός δεν έχει χρώμα, είναι επικίνδυνος και πρέπει να τιμωρείται.

Για να μην ξαναζήσουμε άλλες τέτοιες τραγωδίες, για να μη δώσουμε λάθος μηνύματα στους εκκολαπτόμενους «Χιτλερίσκους».

Ο Παύλος Φύσσας με το θάνατό του προσέφερε μια σπουδαία υπηρεσία στη Δημοκρατία, και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ήρωας.

Ξεγύμνωσε τη Χρυσή Αυγή, έβγαλε το προσωπείο του… καλού πατριώτη που ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, που μοιράζει τρόφιμα στους φτωχούς και περνάει γιαγιάδες στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Οι φασίστες απέκτησαν πρόσωπο και σιγά – σιγά αποδομήθηκαν, βγήκαν από τις γειτονιές, από τα σχολεία, από τη Βουλή.

Δυστυχώς δεν έχουν βγει από τα μυαλά πολλών ηλιθίων. Και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μπορεί να τους κάνει να σκεφτούν πολύ καλά αν θα τα βάλουν με τη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας.

Γιατί όλοι πρέπει να το καταλάβουμε: Ο φασισμός δεν πεθαίνει μόνος του. Πρέπει να τον τσακίσουμε όλοι μαζί. Κράτος, Δικαιοσύνη, πολίτες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024