Αυτοψία του MEGA στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες μετά τη φωτιά
Η κάμερα κατέγραψε τα σημάδια που άφησε πίσω της η φωτιά, όπως και τις αφηγήσεις των κατοίκων, που έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν στο παλάτι του Αγαμέμνονα.
Αυτοψία στις Μυκήνες μετά την πυρκαγιά που απείλησε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής, πραγματοποίησε το MEGA.
Η κάμερα κατέγραψε τα σημάδια που άφησε πίσω της η φωτιά, όπως και τις αφηγήσεις των κατοίκων, που έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν στο παλάτι του Αγαμέμνονα.
Περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ ο αρχαιολογικός χώρος άνοιξε κανονικά για τους επισκέπτες.
Στο μεταξύ, τα μέτρα πυρόσβεσης και τα αίτια της πυρκαγιάς έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών.
Αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το αν η πυρκαγιά στις Μυκήνες ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού αλλά και το αν είναι επαρκή τα μέτρα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας στον αρχαιολογικό χώρο.
Όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος του MEGA Λεωνίδας Καπερναράκος, στον αρχαιολογικό χώρο δεν υπάρχουν κάμερες, παρά μόνο στην κεντρική πύλη, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με την υδροληψία στο σημείο.
Την ίδια ώρα, τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή.
- Κωνσταντίνος Παντελίδης: «Ο κόσμος έχασε πριν 10 χρόνια τον Παντελίδη, η οικογένεια έχασε τον Παντελή»
- Κυψέλη: Άφαντος παραμένει ο 64χρονος που επιτέθηκε σεξουαλικά σε 25χρονες ΑμεΑ μέσα στο σπίτι τους
- Παναθηναϊκός: Το πάρτι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου (pics)
- Ανησυχητικά στοιχεία: Επιστρέφουν οι ακάλυπτες επιταγές – Οι λόγοι
- Επίθεση λύκου στο Τατόι: «Μου έσκισε τα ρούχα και με έγδαρε στη μέση», λέει ο περιπατητής
- Super League: Εντός έδρας η ΑΕΚ με Λεβαδειακό, δύσκολες αποστολές σε Λάρισα και Κρήτη για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό