Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μπάιντεν προτρέπει τον Τραμπ να καταδικάσει τη βία

Ο Μπάιντεν προτρέπει τον Τραμπ να καταδικάσει τη βία

«Δεν πρέπει να γίνουμε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν και προέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τη βία.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε χθες Κυριακή τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, μετά τον θάνατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και αντιδιαδήλωσης στην πόλη Πόρτλαντ, στην πολιτεία Ορεγκον.

«Σε πόλεμο με τον εαυτό της»

«Δεν πρέπει να γίνουμε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της», τόνισε ο Μπάιντεν με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του.

«Τα πυρά στους δρόμους μιας σπουδαίας αμερικανικής πόλης είναι απαράδεκτα. Καταδικάζω αυτήν τη βία χωρίς καμία αμφιβολία. Καταδικάζω τη βία οποιουδήποτε είδους από οποιονδήποτε, είτε ανήκει στην αριστερά είτε στη δεξιά. Και προκαλώ τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει το ίδιο», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ο ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου αντέδρασε στον θάνατο στο Πόρτλαντ με δεκάδες tweet και retweet, επικρίνοντας κυρίως τον «παλαβό αριστεριστή», δημοκρατικό δήμαρχο του Πόρτλαντ Τεντ Ουίλερ και επικρίνοντας την άρνησή του να καλέσει να επέμβει η Εθνοφρουρά, και γενικότερα επικρίνοντας την υπερβολική χαλαρότητα στις πόλεις όπου κυβερνούν οι Δημοκρατικοί.

«Η σπουδαία εθνοφρουρά μας θα μπορούσε να επιλύσει αυτά τα προβλήματα μέσα σε λιγότερο από μία ώρα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εγκληματικότητα και τη βία.

Αρνούνται βοήθεια

Στο Πόρτλαντ, οι τοπικές αρχές «συνεχίζουν να αρνούνται» να δεχθούν οποιαδήποτε βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να τερματιστούν τα βίαια επεισόδια που εκτυλίσσονται «εδώ και σχεδόν 90 ημέρες», δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Γουλφ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο Τραμπ, η επανεκλογή του οποίου θα κριθεί την 3η Νοεμβρίου, κατά την ομιλία του με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος επανήλθε στο μήνυμα που προβάλλει σταθερά τελευταία, της «αποκατάστασης» του νόμου και της τάξης.

Αύριο Τρίτη θα πάει στην Κενόσα, όπου 17χρονος κατηγορείται για τον φόνο δύο ανθρώπων στις ταραχές που ακολούθησαν τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από τα πυρά αστυνομικού.

Ανοικτή επιστολή

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ απηύθυνε ανοικτή επιστολή στον Τραμπ την Παρασκευή, στηλιτεύοντας την «πολιτική του διχασμού και της δημαγωγίας» που ασκεί, και τονίζοντας πως ο μεγιστάνας μοιάζει να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εικόνες της βίας είναι «το μοναδικό διαβατήριό του για την επανεκλογή του».

Από την πλευρά του, ο δημοκρατικός κοινοβουλευτικός Ανταμ Σιφ κατηγόρησε τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι «επιδεινώνει» τη βία διότι τη θεωρεί «ατού για την εκστρατεία του», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024