Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόρτλαντ : «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» για την αντιμετώπιση των βίαιων διαδηλώσεων

Πόρτλαντ : «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» για την αντιμετώπιση των βίαιων διαδηλώσεων

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» για την αντιμετώπιση των βίαιων διαδηλώσεων στο Πόρτλαντ, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής ομοσπονδιακής βοήθειας τήρησης της τάξης, δήλωσε ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπουργός. Έτοιμος να διαθέσει περισσότερα ομοσπονδιακά μέσα δηλώνει ο Τραμπ.

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» για την αντιμετώπιση των βίαιων διαδηλώσεων στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής ομοσπονδιακής βοήθειας τήρησης της τάξης, δήλωσε ο Τσαντ Γουλφ υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να διαθέσει περισσότερα ομοσπονδιακά μέσα για την επιβολή τήρησης της νομοθεσίας, σε όποιον Ρεπουμπλικάνο ή Δημοκρατικό κυβερνήτη αιτηθεί τη διάθεσή τους, όπως δήλωσε σήμερα ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μάρκ Μίντοους.

«Είμαστε έτοιμοι»

«Είμαστε έτοιμοι. Στην κυριολεξία, ο πρόεδρος είναι έτοιμος να διασφαλίσει ότι παρέχουμε οποιαδήποτε υποστήριξη επιβολής του νόμου μπορούμε» δήλωσε ο Μίντοους στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC.

«Οποιοσδήποτε κυβερνήτης Ρεπουμπλικάνος ή Δημοκρατικός, οποιαδήποτε ειδική περιοχή μπορεί να αιτηθεί βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Έχουμε τη θέληση να πάμε. Έχουμε τη θέληση να διαθέσουμε επιπλέον μέσα, όπως κάναμε στην Κενόσα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Νέος νεκρός στο Πόρτλαντ

Ένας άνθρωπος δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό στο Πόρτλαντ, αργά χθες, Σάββατο, καθώς συνεπλάκησαν διαδηλωτές από διαφορετικές ομάδες.

Συχνές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται για μήνες στην αναφερόμενη πόλη κατά των φυλετικών διακρίσεων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εξελίσσονται σε βίαιες συμπλοκές.

Την ώρα που μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή υποστηρικτών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter συγκρούονταν στους δρόμους της πόλης, ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από σφαίρες.

Δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν αν ο πυροβολισμός συνδέεται με τις συμπλοκές που ξέσπασαν στο κέντρο του Πόρτλαντ την ώρα που η αυτοκινητοπομπή των 600 οχημάτων ήρθε αντιμέτωπη με διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024