Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπ. Μετανάστευσης: Κινήσεις για την διακοπή λειτουργίας των δομών Σάμου και Λέρου

Υπ. Μετανάστευσης: Κινήσεις για την διακοπή λειτουργίας των δομών Σάμου και Λέρου

Σε κινήσεις για την οριστική διακοπή λειτουργίας της ανοιχτής δομής φιλοξενίας στο Βαθύ Σάμου και της ανοιχτής δομής Λέρου προχωράει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε κινήσεις για την οριστική διακοπή λειτουργίας της ανοιχτής δομής φιλοξενίας στο Βαθύ Σάμου και της ανοιχτής δομής Λέρου προχωράει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Με απόφαση του υπουργού, Νότη Μηταράκη, συστήνεται για τον παραπάνω λόγο Ομάδα Εργασίας και ορίζονται τα μέλη της.

Σκοπός της απόφασης είναι «ο σχεδιασμός της διαδικασίας για την οριστική διακοπή λειτουργίας των εν λόγω δομών, τη μεταφορά του πληθυσμού στη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή και την απόδοση της γης στην τοπική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αύριο ο κ. Μηταράκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα μεταβεί στη Σάμο, όπου θα συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Εξάλλου, αναχώρησε σήμερα, ομάδα 121 αιτούντων άσυλο -πρόκειται για οικογένειες με παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας- από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών για τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Συνολικά το πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει εκτός από τους 1.600 ασυνόδευτους ανηλίκους και 243 παιδιά, που έχουν οικογένεια, αλλά πάσχουν από σοβαρό νόσημα.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024